| | |

НА ЖИВО Бъркотията в СОС продължава: Положението в София – съчки събирам

Този път групата на ПП-ДБ-“Спаси София” предлага нов кандидат – най-възрастният член на СОС Грети Стефанова от ДСБ.

Новината дойде рано тази сутрин от Борис Бонев, който беше досегашен канидидат за поста, издигнат от най-голямата група общински съветници в градския парламент.

По думите му Стефанова можела да бъде консенсусна фигура по схемата, по която миналия парламент беше избран за председател най-възрастният депутат Вежди Рашидов.

Столичният общински съвет прекрати предишното си заседание на 7 декември и отложи за 18 декември избора на председател. Това се наложи, тъй като отново не бе постигнато съгласие.

Кандидатите на партиите през по-миналата седмица бяха от “БСП за България” – Диана Тонова, “Възраждане” – Красимир Гълъбов, “Има такъв народ” – Пламен Данаилов. От “Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”) оттеглиха кандидатурата на Борис Бонев, а от ГЕРБ-СДС не издигнаха кандидат.

Изборът на председател на СОС не търпи отлагане, написа в профила си във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев вчера. Той подчерта, че всички общински съветници са длъжни да защитят един единствен интерес – този на софиянци.

Нека в СОС се разбират както могат. На нас втора сглобка ще ни дойде в повече. Това каза в събота в Казанлък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше гост на Националната зимна академия “Лидерството и мирът – отговорности и предизвикателства пред жените на ръководни позиции”.

“Ние не участваме в преговорите за председател на СОС”, отбеляза Борисов.

Без публичност, тайно и извън прожекторите се водят разговори за съвместно управление между ПП-ДБ-Спаси София и БСП. Алармирахме за разговори между Терзиев и Корнелия Нинова, даже Ивайло Мирчев потвърди. Това заяви Георги Георгиев от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет.

снимка: БГНЕС

По думите му е направен опит постът на председател да се даде на БСП.

“Днес Борис Бонев с огорчение обяви, че това няма да се случи. София е на автопилот. В общинския съвет няма нито един ред с описание, за да вземем ние решение”, заяви Георгиев.

“Тежката червена сватба не се случи, уви, женихът изневери малко преди да се случи”, коментира той.

Положението в София – Съчки събирам, заяви от своя страна Георги Георгиев

Антон Хекимян от групата на ГЕРБ-СДС в СОС заяви, че “Борис Бонев жали по медиите от рано сутрин и се оплаква, че някой е отрязал ръката на МОЧА, ръката, която трябваше да го подкрепи или да създаде нова сглобка”.

По думите му в момента се вижда ясно разделение.

“Много отчетливо казаха много ясно кои са от него. Той не каза, че ПП-ДБ са от техните”, заяви още Хекимян. Според него “Бонев извива ръцете на Терзиев”.

“Ала-бала не бива да се прави със Столичния общински съвет, защото София е на автопилот”, каза Хекимян и посочи, че липсват заместник-кметовете. “В най-важните сфери София е тотално блокирана”, коментира той.

“Заради отрязаната ръка на МОЧА тайният план на ПП-ДБ-Спаси София не могат да бъдат заедно с БСП”, изтъкна още Хекимян и призова ПП-ДБ-Спаси София да излязат ясно и да намерят с кого да управляват.

От ГЕРБ-СДС също дадоха заявка, че няма да подкрепят Грети Стефанова за председател на СОС, каквито предложения имаше.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка СОС

Similar Posts