| | | |

Шоумен от трупата на Слави взриви НС с думи за мъжете с вагини от ПП-ДБ, след което дружно ИТН и “Възраждане”…

За разлика от предишните дни сега окупация на трибуната нямаше.

Председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков обяви, че са се регистрирали 194 народни представители и обяви, че има кворум, след което даде старт на парламентарното заседание.

Първи думата взе председателят на ПГ на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов.

„Вчера присъствахме на най-унизителното водене. Унизително беше да има безредици в залата, а вие г-н председател седите като някаква муха и се правите, че нищо не се случва“, отсече Йорданов по повод боя, разиграл се в понеделник в сградата на парламента.

Това е най-жалкото мнозинство в българския парламент, което днес ще прави промени в Конституцията.

Ще направите това, което направихте с един паметник – ще хванете флекса и с глупав ентусиазъм и леко глупав поглед ще режете на парче.

Това, което се случи вчера бе, че мъжете от ДПС се сбиха с мъжете от „Възраждане“, а момиченцата от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) снимаха с телефончета като кифлички.

Вие момиченца от ПП-ДБ като едни мъже с вагини снимахте с телефона“, изригна Йорданов.

„Поздравявам ви за насладата, която изпитахте от всичко това, което казахте“, отвърна му Росен Желязков, а депутатът от ИТН продължи:

„Това Народно събрание връща комунизма в България с бързи крачки. Факт!

Тоя партиен дом беше запален веднъж и ако продължавате така ще бъде запален до основи напълно основателно.

Ние няма да участваме в това и напускаме“.

Заради всичко, което каза, Йорданов получи порицание от Желязков.

След него на трибуната излезе и лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, който призова хората си за същото, след което депутатите на двете групи напуснаха заедно. Той се закани, че партията му ще подготви жалба до Конституционния съд, в която ще се включи и ИТН.

Изненадващо, БСП реши да остане в залата, въпреки че червените депутати се заканиха, че няма да са в залата, ядосани на започналия демонтаж на Паметника на Съветската армия.

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова се закани, че хората ѝ ще останат, за да гласуват против всяка една промяна.

“Това, което правят “Възраждане” и “Има такъв народ” е най-малкото любопитно. Ако бойкотират този процес, въпросът е защо между първо и второ четене са внесли десетки предложения за промяна. Ако някой бойкотира нещо, не прави така”, коментира Нинова и обясни, че групата ѝ не е внесла нито едно предложение, защото са принципни.

Днес в дневния ред на Народното събрание на второ четене влязоха конституционните промени. . Според приетите от ресорната комисия поправки се допуска двойно гражданство за министри и депутати, както и регулаторите да се избират с мнозинство от 2/3.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts