| | | |

Без срам! Захарова съчини нова опорка: Разчленяват българския народ

С присъщата си наглост довереничката на режима в Русия Мария Захарова изтърси купища лъжи за страната ни.

Демонтирането на паметника на Съветската армия в София води до разцепление на българското общество, до разчленяване на народа.

Това обобщи официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предаде радио Sputnik.

Руските медии припомнят, че Административният съд в София е разпоредил да бъде прекратен демонтажът на Паметника на Съветската армия. Новината дойде часове, след като беше свалена последната част от най-високата фигура на паметника.

“Това е просто библейска история. Това не е история за демонтиране на паметник. Това е история за разчленяване на българския народ“, каза говорителката на руското МВнР.

„Освен това хората бяха напълно откъснати от медиите…

Единственото място, където хората все още могат да говорят в България, ако не броим кухните и пейките по входовете, е в социалните мрежи и те просто гръмнаха. Просто гръмнаха.

Все пак това не е само принципен въпрос… Това е и паметта на семействата”, отбеляза Мария Захарова.

Шокът от събарянето на паметника може да е фактор, който да попречи на българския народ да изпадне в „летаргичен сън“, каза тя.

“Вероятно това страдание е единственият начин да не изпаднете в опасния сън на мразовита нощ, когато можете да замръзнете до смърт в съня си.

Това страдание, според мен, има лечебен, животоспасяващ характер. Това не позволява на хората в България да потънат в летаргия”, заяви Захарова.

Тя прогнозира, че “скоро в Европа ще започнат да издигат паметници на Хитлер”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts