| | | |

ГЕРБ разпространиха общата с ПП декларация: Премиер за първите 9 месеца ще бъде Денков

От пресцентъра на ГЕРБ разпространиха доворената от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ Декларация да общо управление, която е подписана само от Мария Габриел.

Прави впечатление, че от приоритетите на това управление е отпадал първия – “оставка на главния прокурор Иван Гешев”, който бе обявен от Мария Габриел при първата й среща с ГЕРБ и това отпирщи взрива в прокуратурата и вв цялата държава.

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНО-ОТГОВОРНО УПРАВЛЕНИЕ

Отчитайки, че България има нужда от стабилно правителство,
-за да излезе от настоящата политическа криза;

-за да отключи потенциала си за ускорено икономическо и социално развитие;

-за да реализира конституционна реформа с широка парламентарна и обществена подкрепа;

-за да изпълни всички изисквания, свързани с пълноправното и активно членство на страната в Европейския съюз, включително Шенген и еврозоната,

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 49-ото Народно събрание ще подкрепя правителство, сформирано спазвайки следните принципи:

1 Вторият мандат ще бъде национален и ще се използва за излъчване на стабилно правителство, около което да се формира конституционно мнозинство.

2 Министър-председател за първия период от 9 месеца ще бъде акад. Николай Денков, а Мария Габриел – заместник министър-председател и министър на външните работи, а за втория период от 9 месеца министър-председател ще бъде Мария Габриел, а акад. Николай Денков – заместник министър-председател.

3 Позициите на министър-председател и заместник министър-председател ще се изпълняват на ротационен принцип за последователни периоди от по 9 месеца.

В края на всеки от тези периоди, министър-председателят ще подава оставка, двете парламентарни групи ще я гласуват и ще подкрепят за следващ министър-председател номинацията на другата парламентарна група, а досегашният министър-председател ще става заместник министър-председател.

4 Правителството ще изпълнява съгласуваните законодателна и управленска програми.

5 Ще се подготвят и приемат промени в Конституцията на Република България в диалог с всички парламентарни групи, включително промени в структурата на прокуратурата и ВСС.

6 Ще бъде създаден механизъм за предварително съгласуване между парламентарните групи на номинациите за регулаторните органи, избирани от парламента, с оглед гарантиране на най-добрия подбор на личности с високи професионални и морални качества.

7 Законодателната и управленската програма са приложени.

Мария Габриел

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts