| | |

ИЗВЪНРЕДНО! Стрелба в Прага с много ранени и убити ВИДЕО

Извънредно! Стрелба в Прага, има много ранени и убити, съобщи БНР.

Инцидентът е станал във Факултета по изкуствата на Карловия университет, разположен на площад Ян Палах. Не се уточнява броят на загиналите и пострадалите.

Чешки медии пишат, че стрелцът е бил ликвидиран. Полицията е на мястото на стрелбата.

Говорителят на Факултета по изкуствата Тереза Маркова потвърди, че нападението е извършено в тяхната сграда.

Студенти пишат в социалните медии, че са се крили по стаите .

„Внезапно чух стрелба“, заяви свидетел, която пред чешкия информационен бюлетин Mlada Fronta Dnes.

Властите съобщиха, че целият площад и района около него са затворени. Органите на реда призоваха хората да стоят далеч от местопроизшествието и да останат на закрито. В същото време полицията спря и градския транспорт на мястото на инцидента.

Карловият университет се намира в Стария град на Прага, на около 500 метра от историческия Карлов мост, който е честа туристическа дестинация.

На видеа, разпространени в социалните мрежи се вижда как паникьосани жители на чешката столица и туристи бягат уплашени от инцидента по “Карловия мост”.

От Карловия университет написаха в имейл до персонала да “остане на място” и да заключи вратите след съобщението за стрелба в една от сградите му в Прага, съобщава “Ройтерс”.

“Стойте на място, не ходете никъде, ако сте в офисите, заключете ги и поставете мебели пред вратата, изключете светлините”, се казва в имейл до служителите във Философския факултет на Карловия университет, видян от “Ройтерс”.

Веселин Вачков от “Людове новини” съобщи за БНР, че на място се виждат множество ранени и се предполага, че има и убити хора. Според журналиста в сградата на Философския факултет е влязъл мъж с все още неустановена самоличност, с дългоцевно оръжие. Не е ясно какви са причините.

Вачков каза още, че според съобщение на полицията нападателят е бил обезвреден.

Полиицята съобщи, че въоръжен мъж е убил няколко души в сграда на университет в центъра на Прага, преди да бъде „елиминиран“.

„Въоръженият мъж беше елиминиран!!!“ каза полицията на X, бивш Twitter.

„В момента сградата се евакуира и на място има няколко загинали и десетки ранени“, се казва в съобщението.

Чешките медии съобщиха, че стрелбата е избухнала във Факултета по изкуствата на Карловия университет, чиито преподаватели и студенти са били инструктирани да се заключат, тъй като има полицейска акция.

Частната “Нова телевизия” съобщи за взрив и въоръжен мъж на покрива на сграда в историческия център на Прага. Министърът на вътрешните работи Вит Ракушан каза пред обществената чешка телевизия, че “не е потвърден друг въоръжен човек” и призова хората да следват инструкциите на полицията.

Полицията затвори района и помоли живеещите наблизо да останат вкъщи.

По последни непотвърдени данни убити са четирима души.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Туитър
снимка: Кадър
Снимка: ЕПА

Similar Posts