| | |

След срещата в СОС партиите отново не се разбраха. Хекимян: Разпределение на порциите!

В Столичната община се проведе среща в търсене на изход от блокираната работа на съветниците заради невъзможността за избор на председател на съвета.

Инициатори на срещата бяха общинските съветници Вили Лилков и Ивайло Йонков от “Синя София” и Карлос Контрера от ВМРО.

БСП отказаха поканата, с обяснението, че те са подготовка за “възпроизвеждането на некоалицията в Столичната община” и “началото на бъдеща сглобка” между “Продължаваме промяната – Демократична България”, и ГЕРБ.

От “Възраждане” не дойдоха.

Няма категорично решение за проблемите в Столичния общински съвет (СОС), коментираха политически групи в СОС

След разговорите от ГЕРБ – СДС заявиха, че получават още от същото, тъй като напълно отхвърлят предложението на “Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”) за избор на временен или ротационен председател на Столичния общински съвет.

Те призоваха да бъде изготвено коалиционно споразумение, но ако “Спаси София” излязат от коалицията с ПП – ДБ

Изборът на временен председател е рисков

Това каза пред журналисти столичният общински съветник от ГЕРБ Антон Хекимян.

„На нас ни се предлагаха разпределения на комисиите, което е разпределение на порциите, поне ние така го приемаме, защото да разпределяш комисиите не само между партиите, представени на тази среща, но и между всички в СОС определено означава разпарчетосване на властта. А властта в този момент има два, а може би и повече центъра”, добави Хекимян.

“Ясно базирано на ценности мнозинство. не с плаващи мнозинства, защото на едно заседание се вземат 100 решения. 100 плаващи мнозинства са непостижими и всички го знаят.

Тоест изборът на председател няма да отпуши работата, ако няма ясно мнозинство.

Колегите трябва да се определят -леви ли са или са десни. Знаем за червената сватба, която беше осуетена в резултат на нарязването на Паметника с флекс”, каза Георги Георгиев – ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Булфото

Similar Posts