| |

Загина българският доброволец в Украйна Светослав Славков, сектор “Б”скърби

Българинът Светослав Славков (31 г.), който воюваше за свободата на Украйна, е загинал, съобщи неговият близък приятел Боян Расате.

Трагичната вест Расате е научил от друг български доброволец, който също воюва в Украйна в този момент.

За последно Боян Расате и Светльо са се чули на 23-и декември 2023 г.

На другия ден Светльо е бил изпратен на първа линия, вероятно в района на Авдиивка, където руските агресори провеждаха ожесточени атаки в дните около Коледа и Нова година.

На 29 декември другият български доброволец (името му се пази в тайна) е писал до близки в България, че вече 4 дни няма никаква връзка със Светльо.

Вчера, 3 януари 2024 г. той се е обадил отново с потвърждение, че Светослав Славков е загинал.

Славков замина за Украйна през ноември 2023 г. Той беше зачислен в 40 Отделен стрелкови батальон “КОДАК”. Неговото обучение още не е било напълно завършено, но изглежда атаките на руските агресори са принудили украинското командване да хвърли в боя всичко, с което разполага.

Светослав Славков е бил много добре въоръжен. Още в първите дни след пристигането му в Украйна, негови приятели организираха кампания, за да закупят най-доброто съвременно въоръжение и екипировка и скоро след това то е било доставено на Светльо.

Светослав Славков е първият български доброволец, загинал в Украйна. Досега има информация за петима българи, които са воювали в Чуждестранния легион. Трима от тях вече са се завърнали в България. Четвъртият е именно човекът съобщил за смъртта на Светльо.

Феновете на Левски скърбят за своя приятел Светослав Славков

В официалната страница на Сектор “Б” почетоха своя събрат, като има идея паметта му да бъде почетена във вторник, когато сините имат волейболен мач.

“Ти умря, борейки се за своя идеал за свобода!

Почивай в мир, Светльо! Вечна ти памет!”, написаха във Фейсбук сините фенове.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук
снимка: Фейсбук

Similar Posts