| | | |

Предозиране! Спортният министър: Борисов е с голямо его и не мисли за спорта, иска да се хареса на избирателите си

Ще има ротация, ще се сменят премиерите – това знам, всяко друго нещо е спекулация.

Това коментира спортният министър Димитър Илиев по БНТ.

В Министерството на спорта работата върви добре. Дали един министър ще остане или не ще бъде гледано на база какво неговото ведомство е свършило по управленската програма

Той обясни, че спрягането на имена на министри в публичното пространство също е в тази графа, защото още няма посочени хора за новия кабинет при смяната на партньорите през март.

Не бих се чувствал комфортно като министър в кабинета на ГЕРБ, каза той.

Навремето гласувах за ГЕРБ, но те не оправдаха доверието ми, коментира още Илиев.

В момента имаме много важна работа – да подсигурим хората да спортуват и да се готвят за Олимпиадата. Март както е много далече, така е и много близко, каза той.

Исканата оставка от Бойко Борисов той коментира като изявление на политически лидер, който се стреми да се хареса на своите избиратели.

Не мога да знам какво му в главата на Бойко Борисов, но ние работим ежедневно и усилено в полза на българския спорт

За него няма значение дали ще остане министър на спорта след ротацията в правителството, но в личен план ще му бъде по-добре да не е на този пост.

Ако съдим по това кой какво върши, би трябвало да остана министър на младежта и спорта и след ротацията, но всички знаем, че това е временно и един ден няма да бъда министър, коментира Илиев.

Той уточни, че е отказал на Борисов да назначи негов заместник-министър на спорта.

Тогава Илиев бил обвинен, че е взел негова учителка, но той взел най-добрия специалист по методика на спорта в България.

Димитър Илиев не знае и дали самият Борисов мисли за масовия спорт и дали иска да има здрава нация.

Според него, когато егото на определени личности стане по-голямо от самия спорт, тогава проблемите и резултатът удрят върху тези, които най-малко го заслужават. Когато егото вземе превес, катастрофата е за тези, които най-малко заслужават.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БНТ

Similar Posts