| | | |

Трайчо Трайков с идеи за пространството около бившия Паметник на Съветската армия в Княжеската градина

Кметът на район “Средец” в София Трайчо Трайков ще настоява възможно най-скоро да започнат действия за новия облик на пространството около бившия Паметник на Съветската армия.

Във фейсбук профила си той написа, че в началото действията ще са концептуални, но мисли, че всички очакват това знаково място да заживее своя нов живот.

“Тези дни човек от района ми сподели идея за градска въжена линия от Княжеската до Градската градина. Добавям я към списъка!”, написа Трайков.

Ето какво още пише кметът на район “Средец”:

В края на първата работна седмица от новата 2024 г, отправям и своите пожелания за здраве, щастие и разум към всички!

Това обикновено са няколо дни на относително спокойствие, преди колелото да се завърти отново на пълни обороти.

До края на януари трябва да бъде внесен за обсъждане бюджетът на СО, за целите на който районните администрации представят своите предложения. Това ще е и бойното кръщене на новия заместник кмет по финанси на СО – Иван Василев. Желая му здрави нерви и успех!

В район Средец в следващите месеци трябва да приключи преустройството на двете административни сгради в детски градини.

Ще проектираме изграждането на пешеходен мост над бул Еминеску между горен и долен ж.к. Яворов.

Ще възстановим водното огледало в градина Равин Гавриел Алмоснино пред хотел Рила.

Ще проектираме втори етап на новата детска площадка в Княжеската градина (и ще оправим стрийт фитнеса в съседство). И много други полезни неща.

Като споменах Княжеската градина – ще настоявам възможно най-скоро да започнат действия за новия облик на пространството около бившия монумент.

В началото – концептуални, но мисля, че всички очакват това знаково място в града ни да заживее своя нов живот. (Тези дни човек от района ми сподели идея за градска въжена линия от Княжеската до Градската градина. Добавям я към списъка!)

Както винаги, ще бъда на разположение за сигнали, предложения и обратна връзка и ще продължа редовно да информирам за всичко интересно в района.

И още веднъж – спорна година на всички!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts