| | | |

След серия катастрофи на трамваи с коли, Терзиев пак затваря бул. „Борис III“, обяви спешни мерки

Предприемаме бързи мерки, за да ограничим транспортните произшествия по трасето на трамваите по бул. „Цар Борис III“. Ето защо физически ще отделим пътното платно от това на трамваите

Това обяви в профила си във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев и допълни, че с промяната автомобили няма да могат да навлизат върху релсите.

Кметът информира, че след възстановяването на движението на трамвай №5 в края на миналата година за дни са регистрирани пет пътнотранспортни произшествия.

Катастрофите са причинени от автомобили, които навлизат по трамвайните линии и засичат мотрисите, коментира Терзиев.

„Възложихме проект за обособяването на трасето, като фокусът ще е в района от ул. „Райска градина“ до ухото в „Княжево““, съобщи столичният кмет и уточни, че по това трасе се движат три трамвая с номера – 4, 5 и 11.

Като в пиковите часове средно на всеки три минути там преминава по една трамвайна мотриса.

За да бъде придвижването на софиянци по-кратко, по ремонтираното трасе трамваите се движат с по-висока скорост.

Съкратихме времето за пътуване от „Съдебна палата“ до последната спирка в „Княжево“ с 10 минути – от 31 минути преди ремонта на 21 минути сега, отчете Васил Терзиев.

Предстои новоремонтираният участък на релсовия път от кръстовището с бул. „Овча Купел“ до ухото на „Княжево“ да бъде включен в новата координация за движението, която осигурява „зелената вълна“ за трамваите.

Това допълнително ще се ускори движението на трамваите по бул. „Цар Борис III“, написа още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts