| | | |

Ваня Григорова проплака: Към момента не съм получила една стотинка за работата си в СОС, трудно ми е с ипотеката

Работата не е да ходим два пъти в месеца за по 4 часа. Работата ни е даваме решения на проблемите в София. Но за да се вдигнат клоните или да се пометат листата не трябва работещ СОС

Политическата криза в София е сериозна. Няма воля СОС да заработи.

Това заяви в ефира на БиТиВи общинският съветник от БСП Ваня Григорова.

Трябва да изследваме проблемите и да предлагаме решения. Има неща, които могат да се случа и без председател на СОС, подчерта тя.

Според нея ПП/ДБ нямат достатъчно гласове да управляват еднолично. По думите й е логично председателят на СОС да е от опозицията. ГЕРБ пък нямат причина да не подкрепят кандидата на ПП/ДБ, все пак управляват на национално ниво, добави тя.

Григорова посочи, че се търсят общи приоритети, краткосрочни, за да се гласуват бюджета на столицата и други належащи неща. Тя поясни, че червената линия на БСП е опазването на културно-историческото наследство.

Те заяви, че тази линия е била пресечена с демонтажа на Паметника на съветската армия, който е бил премахнат абсолютно незаконно.

“Не разбирам това незряло поведение от тяхна страна – на ПП/ДБ/СС! Това, което беше направено, бе абсолютно незаконно! И при това положение ние няма как да участваме в съвместно управление с тях!”, непреклонна бе още Григорова по темата. И дори уточни:

“Можем да изчакаме още три години съдът да се произнесе финално и през това време да продължим да не правим нищо. Нищо, че е установено посредством редица официално издадени документи, че са извършени редица нарушения при демонтажа на паметника.

Този кран, например, също нямаше право да бъде там. По въпроса се изказа и Инспекцията по труда!

Ще ви кажа и друго – в цялата работа има пръст и от г-н Терзиев! Това е като да мина със 120 км по “Цариградско шосе” и после някой да ми даде предписание и да ми каже: “Повече не прави така!”

Тогава казахме на Васил Терзиев, че нашата червена линия е опазването на културно-историческото наследство. А те какво направиха – отрязаха една ръка, занесоха си я на коледното тържество и я размахваха.

Ние сме коалиция. Ние не сме като ГЕРБ, където Борисов се затваря в една стая за пет минути и решава за цялата партия. При нас има демокрация”, заяви още бившата кандидатка за кмет на София и заключи: “Изключително незряло поведение!”

Григорова определи поведението на ПП/ДБ/СС като незряло. Тя бе категорична, че няма как да участва в съвместно управление с тях.

Григорова уточни, че от БСП ще продължат да ходят на срещи с останалите представители в СОС, но само ако има потенциал от тези срещи да се излезе с работещо решение.

Тя поясни, че когато каниш някой трябва да проявиш уважение към него и да не прекачваш червените му линии.

„Няма риск пред София да спре да работи. Има риск да не се адаптира бюджетът към новите условия, но и това няма да е пагубно”, каза още тя.

Днес няма да има избор на председател, защото не бяха проведени разговори така че да се стигне до някакъв компромис.

И до момента можеше да има председател на СОС. Трябва обаче тези, които имат най-много общински съветници, да осъзнаят, че избирателите не им дадоха правото да управляват и да поемат всички постове“, каза тя.

“Те трябваше да подкрепят наш кандидат. Можеха да подкрепят кандидата на ИТН, дори на „Възраждане”, за да благодарят на г-н Костадин Костадинов за помощта, която им оказа на балотажа. Можеха да подкрепят ГЕРБ”, заяви Григорова.

От друга страна ГЕРБ са втората по големина група в СОС. Те също нямат причина да не подкрепят ПП-ДБ-СС, тъй като управляват с тях на национално ниво.

Освен това те преглътнаха това, че г-н Борисов беше арестуван. Г-н Бонев поне не е арестувал г-н Борисов”, посочи също Григорова. И продължи:

“Въпросите не са към нас, към тях са! Нито г-н Лилков, нито г-н Контрера имат достатъчно общински съветници, за да решат.

За да има причина, за да отидем на една среща, трябва да има потенциал в нея. Не можем да се виждаме и да пием кафе с всеки. Все пак ние проявихме добра воля, отидохме на две срещи, за да се опитаме да открием решение. Но от другата страна такава воля нямаше”.

Така тя отвърна и на въпрос защо е отказвала да отиде на редица срещи. И поясни:

“Ние продължаваме да участваме в срещи, но не, няма да пренебрегваме нашите приоритети. Ние с ПП-ДБ-СС няма как да участваме в управление! Трябва да бъдат инициирани срещи, ако може не един ден преди заседание на СОС. Да се разхождаме и просто да пием кафе с колегите, просто няма смисъл.”

Тя заяви, че БСП-София са провели две срещи с групата на ПП-ДБ-Спаси София в СОС за общи политики и краткосрочни приоритети, за да се гласуват най-важните документи за сметопочистването, Бюджет 2024 и др.

Според нея има политическата криза в столицата, която е сериозна.

Няма да участваме в общо управление с общинската група на ПП-ДБ-Спаси София. Трябва да изследваме проблемите и да предлагаме решения. Има неща, които могат да се случат и без председател на СОС”, смята тя.

Според нея ПП-ДБ нямат достатъчно гласове да управляват еднолично.

“Към момента не съм получила една стотинка за работата си в СОС. Заплащането се оказа, че е 1080 лв.

На нас ни е по-изгодно да гласуваме, за който и да е председател, защото възнаграждението ще се увеличи. В момента не получавам никаква заплата. Трудно ми е с ипотеката”, призва Ваня Григорова

“НАП ме проверява за 5 години назад какви разходи и приходи съм имала. Очевидно и партньорът ми ще бъде засегнат”, съобщи още Григорова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts