| | |

Драмата продължава: Столичните общинари отново отложиха избора на председател на СОС

Столичният общински съвет отложи отново избора за председател. Това беше шестото заседание, приключило без успех по темата.

Карлос Контрера от ВМРО предложи заседанието да бъде отложено с мотива, че за пръв път има зелена светлина в тунела и трябва да се даде шанс на преговорите.

“В настоящата седмица започнаха консултации и опити за политически преговори между партиите. Нека да дадем шанс и да не престъпваме към действия, които видяхме в предходни заседания, че не доведоха до резултат.

Разговорите, които имахме с всички политически партии дават известна надежда, че може да се проведе един стойностен диалог и да намерим решение.

В момента да масата има две предложения, нека да направим опит да постигнем някаква форма на консенсус”, заяви Контрера.

Така с пълно мнозинство и само един въздържал се, СОС реши да се събере отново на 25 януари.

В момента на масата са поставени две предложения.

Едното предложение е на самия Карлос Контрера, проф. Вили Лилков и ИТН за временно председателство до бюджета.

Другото предложение е на ПП-ДБ-СС, включително и кметът Терзиев, които отправиха предложение за доста по-широк формат с ротационно председателство за срок от приблизително една година.

Претендентът на най-голямата формация в СОС, чийто кмет седна в креслото на “Московска” 33 – Борис Бонев от ПП-ДБ (Спаси София), се оттегли от надпреварата в края на 2023 г.

Така кандидатите на БСП и “Възраждане” – Диана Тонова и Красимир Гълъбов отидоха на балотаж, който не доведе до резултат. На следващо поредно заседание на СОС Грети Стефанова и Пламен Данаилов също бяха предложени за председател на СОС, но нито един от двамата не успя да събере необходимото мнозинство.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts