| | |

Става опасно! Медведев заплаши с “ядрен отговор” Европа, ако….

Секретарят на руския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев предупреди, че всяко украинско нападение срещу ракетни площадки в Русия с оръжия, доставени от САЩ и техните съюзници, ще доведе до риск от ядрен отговор от страна на Москва, предават Reuters и The Guardian, цитирани от “Фокус”.

Дмитрий Медведев, който е бивш президент и премиер, и официален лидер на управляващата партия “Единна Русия”, заяви, че

някои украински военни командири обмислят да ударят ракетни площадки на територията на Русия с доставени от Запада ракети с голям обсег на действие.

Той не назовава имената на командирите и не разкрива повече подробности за предполагаемия план на Киев, а Украйна не реагира незабавно на заплахата му.

Коментарите на Медведев, публикувани в Telegram, гласят:

“Някои отделни тъпоглави войнолюбци в Бандеростан (презрително наименование на Украйна, намекващо за сътрудничилия с нацистите националистически лидер Степан Бандера, бел. ред.)

са стигнали до извода, че най-добрият метод за борба с Русия е унищожението с предадените им от Запада ракети с голям обсег на нашите пускови обстановки по цялата територия на Русия.

Какво означава това? Означава само едно – те рискуват да навлязат в действието на параграф 19 от основите на държавната политика на Русия в областта на ядреното възпиране.”

В параграф 19 от руската ядрена доктрина за 2020 г. се посочват условията, при които руският президент би обмислил използването на ядрено оръжие:

най-общо като отговор на нападение с използване на ядрени или други оръжия за масово унищожение или на използването на конвенционални оръжия срещу Русия, “когато самото съществуване на държавата е поставено под заплаха”.

В коментара си Медведев цитира конкретно точка “г” от параграф 19, която гласи:

“агресия против Руската федерация с използване на конвенционално оръжие, когато под заплаха се поставя самото съществуване на държавата”.

И тук не става въпрос за никакво право на самоотбрана, а за пряко и очевидно основание за използване на ядрено оръжие от наша страна срещу такава държава.

Това трябва да помнят всички наследници на Хитлер, Мусолини, Петен и прочее в днешна Европа, които подкрепят нацистите в Киев, завършва коментара си Дмитрий Медведев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts