| | | |

Настимир Ананиев се чуди: Защо Борисов пенсионира шотландския си боец Десислава Атанасова?

„Аз лично имам критики към няколко министри. Няма да влизам в детайли, защото ще има интрига“, каза депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев пред bTV.

„Има премиер Николай Денков, вицепремиер Мария Габриел, които да направят оценка на своите министри, да дойдат при парламентарните групи, които трябва да гласуват следващия кабинет и да предложат, ако има смени.

Проф. Хинков (министъра на здравеопазването – б.р.) по свое желание каза, че няма да бъде. Има министри, към които със сигурност има критики, но те не са от партиите, а и от гражданите.

От министър Хинков чух за липса на политическа подкрепа. Той имаше политическа подкрепа. Имаше подкрепа за детската болница, но за съжаление, там нищо не се случва.

Фактите са, че ни предстои ротация след два месеца, но до нея трябва да свършим много работа“, обясни той.

Изпълнителната власт има своите правомощия, но парламентът прави контрол през различните механизми, които ни позволява законът и правилника на Народното събрание, подчерта Ананиев.

Гражданите също имат по-високи очаквания към някои министри. Фактите са, че след няколко месеца ни предстои ротация, а дотогава трябва да свършим страшно много работа.

Надявам се да успеем да направим промените в регулаторите. При назначенията в регулаторите трябва да има повече прозрачност. Хората трябва да видят тази промяна, подчерта депутатът от ПП-ДБ.

Той подчерта, че се надява поне половината регулатори да бъдат с нови шефове.

Ананиев коментира и номинацията на ПП-ДБ на Борислав Белазелков за конституционен съдия.

Днес беше и крайният срок за номинациите за Конституционния съд. С номинацията на съдия Белазелков искаме да покажем по какъв начин ще подходим към всички номинации. Неговата професионална и гражданска позиция е известна през годините.

„Много хора ни обвиниха, че има политически квоти, ние показваме, че политическите квоти от парламента могат да бъдат обществени“, каза той.

„ГЕРБ са решили да номинират Десислава Атанасова за конституционен съдия. Ние с нея много пъти сме препритали шпаги, спорили в парламента, карали сме се. Но тя е един много силен парламентарист.

Аз я наричам “шотландския боец” на Борисов

Въпросът към ГЕРБ е защо Борисов се лишава от нея и я пенсионира в Конституционния съд“, добави Ананиев.

Той коментира и критиките на БСП към частичното приемане на България в Шенген.

Единственото нещо, което е останало у БСП, е да продава страх. От март ще имаме достъп до цялата шенгенска система Това е огромен успех. Ние ще сме на масата, където ще се вземат решения.

А освен това, нашата граница става по-защитена, тъй като тя става шенгенска граница. Ние ще бъдем една от най-защитените граници в Европейския съюз, което ще работи за България, за нашата сигурност, заяви депутатът от ПП-ДБ.

Работим за българските граждани. Кабинетът на премиера Денков работи в интерес на България, каза още Настимир Ананиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts