| | |

Зеленски покани Тръмп в Киев, но му постави едно условие

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е притеснен от перспективата Доналд Тръмп да се завърне в Белия дом, като определи твърдението на Тръмп, че може да спре войната на Украйна с Русия за 24 часа, като много опасно

Това предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В интервю за британския Channel 4 News, излъчено вчера, Зеленски покани бившия президент и основен претендент за президентската номинация на републиканците да посети Киев, но само ако Тръмп изпълни обещанието си.

“Доналд Тръмп, каня ви в Украйна, в Киев. Ако успеете да спрете войната в рамките на 24 часа, мисля, че това ще е достатъчно, за да дойдете”, каза Зеленски.

Украинският лидер също така сподели загрижеността си относно едностранните действия на САЩ, които не отчитат гледната точка на Украйна, като отбеляза липсата на подробности около “мирния план” на Тръмп.

Украинският президент определи реториката на бившия стопанин на Белия дом като много опасна и изглежда се опасява, че идеята на Тръмп за решение чрез преговори може да включва големи отстъпки на Украйна пред Русия, посочва Ройтерс.

Тръмп неведнъж е настоявал, че е в добра позиция да договори прекратяване на войната, която бушува вече почти две години, като е казвал, че има добри отношения както с руските, така и с украинските лидери.

През цялата си политическа кариера той често е обсипвал с похвали руския президент Владимир Путин, включително след инвазията на Москва в Украйна през февруари 2022 г., посочва АП.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts