| | | | |

Аз искам и ще остана гражданинът Антон Хекимян. Макар семейството на ГЕРБ да ме приеха, трябва да изпълнявам и гражданския си дълг, а той е и да търся кусури

Аз съм човек, който може да носи отговорност и ще го правя с цялото си сърце и душа. Ние сме първите, които официално представят програмата си – публично и с възможност да ни се задават въпроси.

Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

При представянето в клуб “Перото” в НДК дойдоха да окажат подкрепа за листата настоящият кмет на столицата Йорданка Фндъкова и народни представители от ГЕРБ, сред които и зам. – председателят на партията Томислав Дончев.

„През последните две седмици работихме заедно с кандидатите за общински съветници и районни кметове, за да коментираме всяка една идея и послание, което искаме да отправим към гражданите.

Това са най-подготвените хора, които знаят как и които стоят зад обещанията си и могат да носят отговорност пред гражданите на София. Благодаря, че приеха и моите идеи – идеите с които съм дошъл“, изтъкна той.

Антон Хекимян подчерта, че приема всякакви съвети и е готов да чуе гласа на гражданите.

“Бяхме коалицията, която последна представи кандидата си за кмет. Благодаря за доверието. Аз съм човек, който може да носи отговорност и съм го показал. Първи официално представяме програмата си, публично, с възможност да ни задават въпроси”, започна експозето си Хекимян.

“Аз искам и ще остана гражданинът Антон Хекимян, и макар семейството на ГЕРБ да ме приеха, трябва да изпълнявам и гражданския си дълг, а той е и да търся кусури”, закани се кандидат-кметът на ГЕРБ-СДС.

И разви идеята си да има стандарт – много по-целеустремено трябва да се следва всеки детайл. Спазването на стандарт означава качество на живот. Ще стоя зад него, както и целият екип, обеща Хекимян.

“Ще има годишни програми за районите на София, за да могат те да са още по-облагородени. Ще има и програма за тротоарите, за да ги оправим. Имаме план това да се случва не поетапно, а амбициозно в цяла София.

Не само за кварталните улици, не само за градинката пред блока, но и за градския транспорт, за неговата модернизация”, разясни Хекимян.

Предвидена е и модернизация на транспорта, включително и на метрото.

“Не може да отречем направането, метрото превърна града ни в истинска европейска столица”, изтъкна Хекимян.

Той посочи, че здравеопазването и образованието са сред водещите приоритети в предизборната му програма.

Антон Хекимян акцентира също така и върху строежа на нови детски градини.

„Пътната безопасност е моя лична кауза. Трябва контрол, а това означава по-голяма и силна роля на инспектората. Това не са само идеи, те стъпват върху вече направеното, стъпват върху здрава основа, върху която може да се надгражда“, каза още кандидатът за кмет на София.

Сред силните акценти в предизборната кампания на Антон Хекимян се открои казусът с недостига на места в детските гради, поради което в програмата си той залага на ударно строителство на детски градини.

Планът е в следващите три години в столицата да бъдат изградени общо 37 нови постройки, с които да се разреши този проблем. Освен детски градини се предвижда строителство и на нови детски ясли и училища.

Дигитализацията на Столична община е другият приоритет, по който Хекимян и неговият екип ще работят, като целта е да се дигитализират всички административни услуги за гражданите, за да се постигне по-голяма прозрачност и ефективност.

Диан Стаматов акцентира на образователните приоритети. 70 % училищата в София са на две смени, посочи той. И изрази надежда за постепенно и плавно преминаване към едносменен учебен процес.

Програмата, започната от Фандъкова за ремонт на училища, ще продължи, но ще се надгради – по-голяма енергийна ефективност и допълване на фотоволтаици, където е възможно.

Средствата, спестени от това ще останат в образователните институции, включително и за възнаграждения на учителите.

Място за всяко дете от 3 до 6 г. е възможно само с ударно стоителство на нови градини. Очаква да има нови 37 градини в различни части на София, 10 ще са готови да съберат 1200 деца до края на годината.

Това ще реши казуса на 60%, за 2 г. и останалите 40 на сто можело да намерят места с повече усилия. Готови са проекти за още 12 градини, каза Стаматов. Ще има строителство и на училища

Електронна община – това също бе акцент от представянето на програмата. Ще се дигитализират всички административни услуги. Има идеи и за законови промени, да могат хората без електронен подпис да използват електронни услуги.

Безконтактното плащане няма да остане само в градския транспорт. Ще се търсят и нови инвеститори.

София ще е целогодишна туристическа дестинация.

Прошко Прошков се спря на зелените политики за столицата. За 10 минути не можел да прочете всичко, започнато и планувано от Фандъкова и ГЕРБ.

Ние работим за София, увери той. И припомни колко зле е била София преди. Сега, колкото по-добра била градската среда, толкова по-взискателни ставали хората.

Т.г. София е втора след Талин за зелен град, на 4-то място е по ползване на надземен транспорт. За отпадъците ще се увеличи разделното събиране. До края на 2024 г. ще има мобилни центрове за разделно предаване на отпадъци, обеща той

Според него София е зелен град, новата гора се разраствала и покани хората да се включат в инициативите им за засаждане на дървета.

Нови 40 дка паркове се планират в столицата. Ще бранят Борисовата градина, ще забранят всякакво строителство в нея. Ще има зелен коридор между Северния парк и този в Надежда, по 200 градински годишно ще се обновяват, изреди той.

Прошков даде дълъг списък с пътни трасета за отпушване, но и за пешеходни зони. И се похвали с изградените 106 км велоалеи.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts