| | | |

Политолог: Този филм почва много да ми лази по нервите! Вече каквато и простотия да направят умнокрасивите…

Историкът и политолог Кристиян Шкварек избухна гневно срещу „Свободна Европа“.

Поводът е даването на трибуна на радикално лява ЛГБТ активистка да пише как в България трябва постепенно да приемем изчезването си, смята той.

снимка: Архив

Ето какво написа във Фейсбук:

„Свободна Европа“ дава платформа на радикално лява ЛГБТ активистка да пише как в България трябва постепенно да приемем изчезването си и да преминем към режим на културно „разтваряне“ и глобализиране, включително в образованието, за да приемаме по-лесно мигранти от Африка и Близкия Изток. Дава пример с „Аз съм българче“.

Това можеше да бъде добър повод да обсъдим на какво се дължи тази граничеща с патологията себеомраза и културен релативизъм у либералите, колко дълбоко е залегнала в елита ни и как да му противодействаме. Но…

Но, вместо това, в следващия момент стотици Възрожденски, русофилски, комунистически и конспироложки групи, станици и телеграм канали почват истерично да бълват „новината“, че „Ще забраняват Аз съм българче!!!“.

Нищо общо с текста в „Свободна Европа“, просто нечия измислица за събиране на лайкове.

Умнокрасивите умело веднага реагират и почват да оборват тази лъжа.

Така изведнъж вместо разговор докъде е достигнала в България отровата на крайнолевите като авторката в „Свободна Европа“, ситуацията се обръща на подиграване с чулите-недочули, изпаднали в поредната паника от нищо възрожденци, лелки и конспиролози.

Вместо да се обясняват самите умнокрасиви защо промотират най-радикалното крило на западната Woke култура,

им се дава възможност те да се подиграват, и с право, на поредната партенка и това колко много хора в България вярват на всяка лъжа, написана в интернет.

Този филм се повтаря редовно и почва много да ми лази по нервите.

У нас има една немалка сфера от редовно изстерясващи почитатели на конспирациите, фенове на Възраждане и БСП, предимно русофили и комунисти, които така изплискват легена при всяка глупост на либералите, че обръщат ситуацията в тяхна полза.

Вече каквато и простотия да направят умнокрасивите, след точно два дена конспиросферата в лявото политическо пространство толкова ще е изплискала легена с измислици, истерия и откровени лъжи, че цялата ситуация е обърната в полза на същите тези сгафили умнокрасиви.

Които вместо да трябва да се обясняват за гафа си, имат възможността да се подиграват на глупостта или оборват лъжите.

И това, впрочем, започва да се забелязва и да има ефект върху политическия център, върху онова тихо мнозинство, което не е нито либерално, нито вярва в Кемтрейлса.

Като историята с лъжливото овчарче, започва да става все по-трудно да накараш тихото мнозинство в центъра да подскочи срещу някоя либерална простотия, както например стана с протестите срещу Истанбулската конвенция преди години.

Съвсем наскоро надробиха много по-голяма щета от ИК с изтърбушването на Наказателния Кодекс в полза на ЛГБТ лобито, но вече енергия за протести или дори възмущение като с ИК просто нямаше.

Защото от конспиросферата в ляво вече се тръби всеки Божи ден за нещо, което в половината случаи се оказва невярно.

Нито някой е тръгнал да бута Шипка, нито да маха „Аз съм българче“, но и двете бяха превърнати в истерия, с която окончателно караш мнозинството просто да изключи.

Да си каже „абе да правят квото искат“ и затвори фейсбук, защото се е изморил вече да гадае коя аларма е истина и коя лъжа.

Казвам го от позицията на а антилиберален човек – ще изгубите битката за центъра, за мнозинството, ако продължавате да превръщате всеки възможен казус в скалъпена, шизофренична и отчаяна конспирация.

Утре ще трябва да вдигнем хората наистина, за реална опасност или либерално безумие, и те просто няма да дойдат, защото сте им изгубили доверието за няколко допълнителни лайка във Фейсбук.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts