| | |

Байгън от оправдания! Терзиев: Наложихме глоби на почистващите фирми за над 140 000 лв. заради непочистен сняг

Наложихме санкции на почистващите фирми за над 140 000 лв. за неизпълнение на дейностите по почистване на снега в няколко столични района. Те са глобени за непочистени прилежащи пространства на спирки на градския транспорт и на подходи към пешеходни подлези.

Това обяви кметът на столицата Васил Терзиев.

Екипите на Столичен инспекторат наложиха 71 санкции в районите „Триадица“, „Подуяне“, “Връбница”, „Лозенец“, „Студентски“, „Банкя“, „Искър“, „Люлин“, „Овча купел“, „Панчарево“, „Младост“, „Витоша“.

Санкцията за непочистена спирка на градския транспорт до 07.30 ч. е в размер на 2000 лв.

“Днес обърнахме специално внимание на почистването на леда около спирките на градския транспорт, тротоарите пред болниците, училищата и детските градини и яслите, подстъпите към подлезите и самите подлези.

Започнахме почистването и на вътрешнокварталните улици до там, докъдето можеше да влезе техниката.

Заради ниските температури утре очакваме нови заледявания там, където днес снегът и ледът се топеше.

Продължаваме с обработването на заледените тротоари и ще работим по сигнали, получени в контактния център на общината”, отбелязва Терзиев.

Той обяви, че Столичният инспекторат утре ще проверява за непочистени тротоари основно пред търговски обекти, но също и пред институции и офис сгради.

Искам да призова собствениците да почистят пространствата пред съответните сгради, хотели, офиси и магазини“, пише столичният кмет.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts