| | | |

Соросоидите събарят Руската църква! Долу ръцете от Църквата, варвари: Пореден фейк изкара акъла на рашите

След Съветската армия в София, Альоша в Пловдив, паметника на Шипка и “Аз съм българче” с украински пуловер, посегнаха и на Руската църква! Започва демонтаж!!!

Коментарът е напълно истински и принадлежи на потребител във фейсбук.

Масово възмущение плъзна из социалната мрежа заради стара снимка, показваща скеле, опасало сградата на църквата “Свети Николай Чудотворец”.

Фотото е направено през 2014 г., когато предстои ремонт на храма. Истерията обаче е повсеместна и идва само ден след като в социалните мрежи избухна диво възмущение заради корицата на “Аз съм българче” от издателство “Хермес”.

Ето коментара на активиста Асен Генов:

“Очевидно е, че проруската пропаганда действа първосигнално и хората не се замислят върху необходимостта да направят елементарна проверка.

Тази снимка е от 2014 г., когато се правеше реставрация на църквата. Преди това също имаше такава – след едно голямо земетресение.

Коментира се поредица от небивалици, например снимката с корицата на стихосбирката на Иван Вазов, за която и авторът потвърди, че е рисувана много преди събитията от 2022 г., когато все още нямаше и намек за война.

Това показва, че очевидно има една съществена група граждани у нас, които приемат всяка информация безкритично, стига да отговаря на емоционалното, детинското и незрялото им схващане за политиката”.

“Ясно написах, че снимката е от 2014 г.

Изненадан съм, че хората се хванаха. Изненадан съм, но не и потресен, защото това е механизмът, по който се разпространяват фалшивите новини, особено в руската пропаганда”, допълни Генов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts