| | | |

Пеевски се закани люто на Рашков: Има много въпроси на които да отговаря един мракобесен министър на МВР, който влачеше…

“Имахме мракобесен главен прокурор в миналото, но сега това продължава. Искаме информация и ще зададем въпроси към г-н Сарафов и към службите. Почваме да задаваме всички въпроси, защото всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши, ще има светлина, както казваше едно бау-бау”.

Това заяви в поредното си остро изказване председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, по отношение на президента Радев, когото вчера определи като „цирковото куче“ на Корнелия Нинова.

“Тъмнината ще свърши. Ще има светлина”, коментира още Делян Пеевски в парламента.

Той присъства на заседанието на правната комисия в парламента, на която бяха приети промени в правилника на парламента.

Според тях комисията за контрол над службите вече няма да се председателства на ротационен принцип. Причината е, че ръководството бе поето от Николай Дренчев от “Възраждане”, което от ДПС определиха като заплаха за националната сигурност.

Кой ще поеме поста сега, все още не е ясно.

Пеевски обясни, че все още не е коментирано, тъй като промените първо трябва да бъдат приети окончателно и от пленарната зала. Изненадващо обаче вътре бившият МВР министър Бойко Рашков се изказа срещу промените и нарече мотивите лъжи.

“Проследете досега дали тази комисия е свършила нещо реално, което е в полза на хората. Нищо не е свършила.

Господин Рашков най-малко има да коментира, защото ерата на Рашков е на един мракобесен министър на МВР, който влачеше хора и ги извличаше от къщите им. Не искам да го коментирам, той има на много въпроси, на които да отговаря. Какво стана с неговия градинар?”, попита Пеевски

“И какво се случи с разследванията. Българската прокуратура също дължи отговори на обществото”, категорине бе Пеевски.

На въпрос кой ще е следващият председател на комисията за контрол на службите депутатът от ДПС отвърна, че тази тема още не е дискутирана.

Пеевски разкритикува и работата на прокуратурата, като по думите му е време държавното обвинение „да започне да казва какво прави и как си върши работата“.

Имахме мракобесен главен прокурор в миналото, но сега това продължава. Искаме информация и ще зададем въпроси към г-н Сарафов и към службите.

Почваме да задаваме всички въпроси, защото всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши, ще има светлина, както казваше едно бау-бау, допълни Пеевски, визирайки президента Радев, когото вчера определи като „цирковото куче“ на Корнелия Нинова.

Пеевски за пореден път оприличи президентството на „тъмна институция, пълна с кеш, която иска да си създаде политически проект на базата на разграбването в последните две години на държавата“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts