| | |

Асен завежда дела на журналисти заради скандала с офшорната фирма

“Всички български граждани виждат, че атаките срещу мен не са спирали”.

Това каза в парламентарните кулоари финансовият министър Асен Василев във връзка с последните скандали покрай бившата му фирма и имота, свързан с ПП на столичната ул. “Чаталджа”.

Според него преди приемането на бюджета атаките били как държавата е фалирала и няма да се справят с дефицита и финансовите параметри.

“Атаките бяха по професионална линия, сега взеха да въртят жълти новини”, заяви Василев.

Освен това той се закани да съди журналиста Атанас Чобанов – заради лъжите, че притежава офшорка.

Някога я е притежавал, но я продал. В Търговския регистър следващият купувач е трябвало да отрази промяната. “Защо не е – не мога да кажа, но нямам отношение към въпросните фирми”, заяви той.

“От 2021 г. не съм собственик на въпросната фирма. Тя е продадена през брокер. Всички видяхте нещата с тол управлението – вече стана ясно, че не се прилага ЗОП, а еднакви договори за всеки.

Нашето правителство демонополизира пазара”, отрече той да е имало реверанс към т.нар.:ралица на винетките” Станислава Арнаудова, която се сдобива с имота в крайна сметка.

Първата фалшива новина била, че Василев е живял на този адрес. И прати журналистите да питат НСО, което го вози откакто е министър, на кой адрес го оставя.

“Последно съм влизал там, когато “Промяната” я ползваше като офис, предполагам около септември м.г.”, настоя съпредседателят на ПП.

Той не знае как е намерен купувач за имота, те самите я купили през брокер, след като стоял година на пазара и с нужда от голям ремонт. През брокер бил и продаден.

А за отношенията между бившите му партньори той коментира, че това касае две търговски дружества, които нямат отношение към него, те преценявали да да се съдят помежду си.

Василев коментира и решението на президента Румен Радев да не се появи на клетвата на новите конституционни съдии – Борислав Белазелков и Десислава Атанасова.

“Не съм юрист, но всеки трябва да си изпълнява конституционните задължения, независимо дали му харесва. КС пък щял да реши дали мандатът на новите съдии да е 7 или 9 години.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts