| | |

Пеевски за “касиерите” на “Дондуков” 2:: Изпращам питане до прокуратурата какво са направили

Ще направя питане до прокуратурата по действащи сигнали и производства какво се е случило до този момент.

Това съобщи председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента по повод осветляването на “касиерите на „Дондуков” 2”.

Сигналите са внесени, ние ще внесем питане докъде е стигнала работата по тях и дали са скрити, покрити или заровени някъде, заяви Пеевски.

„Тези лица са известни на обществото, според мен ще стават още по-известни. Надявам се да има свободни медии в България и истината да излезе наяве. Аз искам да има светлина!”, категоричен бе народният представител от ДПС.

Антикорупционният фонд, ако ще работи, защо толкова години не свърши нещо и не разследва тези касиери, попита Пеевски.

И допълни: „Най-интересното е, че започнаха вече да ги защитават, да се трият материали по сайтовете”.

Преди два дни Пеевски насочи вниманието на всички към тъмната страна на президентството, изричайки гласно всичко онова, за което се говори от години:

“Пътят на Копринката” и поиска информация какво се случва с разследванията, свързани с президента.

„Да сте чули нещо за тях? Може би трябва да видим в какви отношения е той с главния прокурор. Да не би да има дела „на трупчета”?

Какво се случи със записания разговор, където той спасяваше дамата на сърцето си? Има ли край това дело? Къде е скрито? От Гешев, от сегашния главен прокурор или някой друг?”, попита Делян Пеевски.

По думите му Радев „в момента си прави партия”.

„Според мен е събрал достатъчно средства от двете години. Корупционният кръг около него е чудовищен”, каза още Пеевски, като попита:

„Къде потъна „Пътя на Копринката”?, „Къде потъна Сотир Ушев?”, „Кой е касиерът?”.

Това са много въпроси. Ако имаме прокуратура, да ги зададе. Надявам се след като направим новия закон за съдебната власт ще има прокуратура, ще има служби и разследвания.

Защото това е невъзможно – едни хора с парите, които събраха за две години, да си правят партия, настоя председателят на ПГ на ДПС.

И отсече: “Президентът трябва да спре да тъне в комфорт, трябва да излезе и да отговори. За мен прожекторът трябва да свети към Президентството – една тъмна институция, пълна с много кеш!”.

Пеевски направи и още една крачка.

Обърна се с призив към медиите. Надявам се да не потулвате касиерите, защото тепърва ще има новини за касиерите и ще питаме какво се случва с тях, категоричен бе председателят на ПГ на ДПС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts