| | | |

Лорер също се закани: Тези, които се опитват да петнят името ми, ще понесат съдебна отговорност

Купувачът поиска имота сам, не бях сигурен дали да го продавам.

Това заяви депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер в кулоарите на парламента във връзка със случая “Чаталджа”

“Категорично няма никакъв повод за помисли, че има каквато и да било политическа облага след продажбата на имота ми на ул. “Чаталджа”, защото купувачът на къщата продава винетки. Изборът на купувача беше от самия него”, каза още той.

“Знаете, че когато купувач иска да закупи имот, той е склонен и да предложи определена цена.

Лично аз обаче не бях сигурен дали искам да продавам, защото това е един нов дом, в който се бяхме нанесли сравнително скоро. Затова и не бях сигурен дали искам да продавам”, обясни Лорер.

“Ето защо цената на моя имот е по-висока от цената за фирмата. Ако сте забелязали цените на имотите в София дори са значително по-високи, имоти в центъра се продават и над 5 млн.”, смята Даниел Лорер.

Той дори подчерта, че на тази цена можеш да си купиш имот “на зелено” в Лозенец.

“Няма повод за спекулация по повод на продажбата на къщата”, категоричен е депутатът от ПП-ДБ.

Лорер не отговори какъв точно ремонт е направил на къщата, който така да я оскъпи.

Той увери, че продажбата на двата имота на Станислава Арнаудова, известна като кралица на винетките, няма общо с бизнеса ѝ за продажба на винетки, и припомни, че той не се занимава с темите за пътна инфраструктура.

“Когато институциите се изкажат по въпроса, че няма никаква политическа замесица в тази сага, което се надявам да стане максимално скоро, аз ще си сътруднича с тях, за да излезе тяхното становище максимално бързо.

С моя правен екип ще обсъдим всички възможни прави възможности за това тези, които се опитват да петнят моето име, да понесат отговорност”, каза той.

Припомняме, че фирма на Асен Василев купува имот на ул. “Чаталжда” за под 1 милион евро, ремонтира го и го препродава на 7 септември 2023 г. за близо 3,1 млн. лв. на “СИ Трейдинг 2016”, чийто собственик е Станислава Арнаудова.

Нейната фирма “Интелигентни трафик системи” (ИТС) дистрибутира продажбата на винетки у нас срещу комисиона от 7%. През 2022-а Даниел Лорер купува имот в същата сграда и година по-късно го продава на Арнаудова срещу 1,8 млн. лева.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts