| | | |

Росен Желязков с изненадваща визита в Благоевград, ето какво коментира

Председателят на Народното събрание Росен Желязков не очаква, че президентът ще бави процедурата, за да се осъществи ротацията през март, съобщи БНТ.

Не, няма основание за това нещо, каза Желязков. “Това е негово решение, не мога да коментирам президентската институция“, допълни председателят на НС.

Ротацията ще се реализира през март, процесът се дискутира достатъчно открито, прозрачно и предвидимо, каза пред журналисти в Благоевград още Желязков.

Повод за посещението му в града е партийно събрание на ГЕРБ на областно ниво.

Председателят на парламента подчерта, че не може да коментира решението на президента да не отиде на клетвата на новоизбраните конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков, която се състоя вчера.

“Това е негово решение, не мога да коментирам президентската институция”, каза Росен Желязков.

На въпрос кога ще бъде готов тунел „Железница“ на магистрала „Струма“, председателят на парламента подчерта, че това е трябвало да стане преди повече от две години.

“По този въпрос се обърнете към министъра на регионалното развитие и към Агенция „Пътна инфраструктура“. Ние отдавна очакваме трафикът да се увеличи и да бъде пуснат тунелът, но това е частичното решение.

Голямото решение ще бъде, когато бъде пуснато и дефилето, но това не го виждаме в средносрочна перспектива”, отбеляза Росен Желязков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БТА

Similar Posts