| | | |

Депутат от ПП/ДБ проговори: Това ли е новият здравен министър след ротацията?

В Народното събрание няма лобисти. В Народното събрание това, което се вижда, е как гласуват определени парламентарни групи.

Toва заяви депутатът от ПП – ДБ и заместник-председател на Комисията по здравеопазване в парламента Васил Пандов пред БТВ.

Според него има желание да се намери регулация затова частните болници да правят обществени поръчки. Намерена е консенсусна формула за цената на лекарствените продукти за онкоболните хора.

Механизмът е да се направи формула, която да се предложи от НЗОК, да залегне в наредба, която да елиминира нулевите цени, които притесняват индустрията и да елиминира крайностите в много високи цени и от останалите стойности да се направи средно претеглена цена на лекарствените продукти за онкоболните, обясни Васил Пандов.

Трябва да има лекарствени продукти за пациентите с онкологичните заболявания, но да не се търгува със здравето им, настоя Пандов.

И напомни, че парламентарната група на ПП-ДБ се опитва целенасочено да проведе политика по регулация в две посоки – частните болници да провеждат обществени поръчки и няма формула и регулация, която НЗОК заплаща за лекарствените продукти.

Васил Пандов коментира и накратко ротацията през март месец, като заяви, че е нямало много добра комуникация между Комисията по здравеопазване и здравният министър Христо Хинков.

Припомняме, че именно Хинков обяви, че ще е един от министрите, които ще си тръгнат напролет при ротацията във властта. Причината – не усеща подкрепа на коалиционните партньори.

Пандов отрече да е кандидат за нов здравен министър след ротацията.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts