| | |

Извънредно! Мащабна въздушна тревога в цяла Украйна, Русия вдигна МиГ-31К КАРТИ

На територията на цяла Украйна е в сила предупреждение за опасност от мащабно въздушно направление заради излитането на руски МиГ-31К, предава РБК-Украйна, като се позовава на съобщение от ВВС на страната и съответната карта, публикувана от военните на Киев.

ВВС предупредиха за излитане на МиГ-31К от летище Саваслейка, разположено в Нижегородската област на Русия. Според военните в Сумска, Харковска и Полтавска области има опасност от използване на балистични оръжия.

Сигнална карта на Украйна

Какво казват ВВС

ВВС предупредиха за излитане на МиГ-31К от летище Саваслейка, разположено в Нижни Новгородска област на Русия.

Заплахата от използване на балистика

ВВС също предупредиха Сумска, Харковска и Полтавска области за опасност от използване на балистични оръжия от руски терористи.

Експлозия прогърмя в Харков

В 12:19 кметът на Харков Игор Терехов съобщи за експлозията, която се чу в Харков. “Да. Имаше само една експлозия. Сега изясняваме къде е била, защото току-що е избухнала. Засега няма подробности”, каза той в ефира на телемарафона.

Пристигане на територията на Харковска област

“Окупаторите удариха Харковска област. Регистрирано е попадение в района. Към момента няма жертви. Подробностите се установяват”, написа началникът на областната военна администрация на Харков Олег Синегубов. Терехов добави, че полетът е бил в близкото предградие на Харков.

Отблъскване на въздушната тревога

Сега е обявено спиране в редица региони, с изключение на южната и източната част на Украйна

В нощта на 30 януари руснаците изстреляха срещу Украйна 35 ударни безпилотни самолета Shahed-136/131 и две зенитни управляеми ракети С-300, припомня агенцията

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts