| | | |

БОМБА от малкото “мразче”: Мастит бизнесмен предложи Кирил и Асен на Румен Радев, защото…

До лансирането на Кирил Петков и Асен Василев от президента Румен Радев и създаването на “Продължаваме промяната” се е стигнало, след като двамата били посочени на президента от известен бизнесмен. Преди това този бизнесмен ги представил в посолството на САЩ.

Това каза политологът Слави Василев в предаването “Контракоментар” на Асен Генов. По това време, както е известно, Василев работеше в администрацията на президента.

Василев бе категоричен, че “Продължаваме промяната” не е проект на Радев, а резултат от обстоятелства.

Той обясни, че президентът е трябвало да даде доверието си на някого, защото по онова време той е бил политикът, който легитимира протестите срещу Бойко Борисов.

“Стефан Янев се скри. Под влиянието на една млада госпожица, в близкото му обкръжение, в много близки професионални отношения…

Тя му каза – ти си авторитет, не трябва да вземаш назаем авторитет от прездента Радев. Зле прецени ситуацията. Не съзнаваше, че основният капитал беше Румен Радев, а не Стефан Янев.

Понякога мъжете имат завидната склонност да правят глупави грешки. Той се скри. Тогава трябваше да намерим изход от тази ситуация.

По всяка вероятност Василев има предвид засуканата Ралица Симеонова – първоначално дясна ръка на Янев в партията му “Български възход”, която после изненадващо напусна.

“Дойде един човек, познат на обществото, непартиен – има бизнес, има хотели, човек който уважавам. Той също е тарикат като много хора в България.”

Според Василев въпросният бизнесмен е бил първо в американското посолство, където бил представил Кирил Петков и Асен Василев. След това пред президента е споменал, че е бил при американския посланик, “без никой да го пита”.

Те така станаха министри в кабинета на Стефан Янев”, каза Василев.
Т

ой отказа да назове имената на младата дама и на бизнесмена. Според Василев Радев тогава не е искал да прави политически проект. И сега също не иска.

“Даде път на онези двамата не защото онзи е казал, че ги е съгласувал. Понеже тогава така се случи – едва ли не обществото прие, че тези са едва ли не назначени и суфлирани на президента от американския посланик”.

Това каза още Василев.

Според него съветникът на президента Николай Копринков “познава много хора”. И за това управляващите са решили да го набедят за център на корупцията в България – т.нар. “път на Копринката”.

“Няма по кого да ударят”, убеден е Василев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts