| | | |

НСО пази двама прокурори, заплашвани от убития Мартин Нотариуса

Двама прокурори от Софийската градска прокуратура са с охрана, тъй като са били заплашвани от убития Мартин Божанов по прякор Нотариуса, съобщи Би Ти Ви.

Атаката срещу тях е започнала през лятото. Справка на прокуратурата показва, че от 1998 до 2006 г. срещу Мартин Божанов е имало и обвинителни актове.

В градската прокуратура няма информация какво се е случило с тези обвинения и дали не се е стигнало до, осъдителни присъди и реабилитация.

снимка: Архив

„По справката, която имаме Софийска районна прокуратура е изготвила и внесла обвинителните актове за кражби, документни измами и съответно документи престъпления“, каза Христо Кръстев, заместник-градски прокурор СГП.

“От информацията, която имаме в СРП са подавани доста сигнали за имотни измами, за документни измами, за заплахи, но по тези сигнали са постановени откази за образуване на досъдебно производство или прекратяване на наказателните производства.

Едва миналата година с Божанов започва да се занимава Софийската градска прокуратура заради естеството на разследването – участие в организирана престъпна група за пране на пари, измами и заплахи срещу магистрати”, уточни Кръстев.

“Има и заплашвани двама прокурори от СГП, които и към настоящия момент са с охрана от Национална служба „Охрана“.

Те са от миналата година с охрана, получили са индиректни заплахи, свързани с разследването, което те са провеждали.

Което означава, че този човек се е чувствал наистина безнаказан и най-вероятно е имал връзки по високите етажи на съдебната власт или политици”, добави прокурорът.

Христо Кръстев каза още, че иззетата кореспонденция на Божанов ще бъде обработена от разследващите.

„И на второ място, да се установи от тази информация в телефона, която евентуално ще бъде намерена, дали има и замесени магистрати“, каза той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts