| | | |

Денков разплака българите след тази саможертва: Оставам заради земеделците! За САЩ заминават трима министри

Утре заминават на командировка в САЩ министрите на финансите, на енергетиката и на икономиката. Аз ще остана, за да довършим преговорите с аграрния сектор.

Това заяви премиерът Николай Денков след среща със зърнопроизводители в Министерски съвет

Няма как да замина за друга държава, докато тук се готвят протести от зърнопроизводители и аграрния сектор”, подчерта Денков.

Само преди два дни експремиерът Бойко Борисов нарече готвената визита на проф. Денков “безцелно и скъпо посещение”, а проф. Денков заяви, че това е ”сериозен опит да се осуети възможността за директни контакти между мен и САЩ”.

Днес Денков декларира, че ще остане в София, “за да подпишем евентуален меморандум и да довършим преговорите с аграрния сектор”.

Попитан за програмата на делегацията, той отказа да даде подробности, като единствено разкри, че във вторник (6 февруари) министърът на енергетиката ще се срещне с държавния секретар на САЩ по енергетика.

Посочи, че след като делегацията се прибере, ще даде повече подробности.

Всеки министър има какво да обсъжда, като се върнат ще представят пред медиите какво са свършили и ще се отчетат пред Народното събрание, отговори Денков на въпрос какъв е предметът на командировката на министрите в САЩ.

През седмицата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов недоволстваше срещу пътуването на делегацията. В четвъртък (1 февруари) той обяви пред журналисти в Народното събрание, че е чул за подготвяне на командировка в САЩ, на която ще отидат 5-6 министри от кабинета, за да “пропагандират нещо, което те са свършили”.

Възмущението на лидера на ГЕРБ дойде от това, че според него те си приписват заслуги за нещо, което е постигнало Народното събрание, като например изпращането на оръжия за Украйна, както и заради високата цена на пътуването, което според него е неоправдано разточителство.

На въпроса възможно ли е Денков да бъде външен министър след ротацията, той бе лаконичен:

“От самото начало на тези разговори с г-жа Габриел, при подготовката на ротацията е ясно, че ще обсъждаме с медиите имената на министрите, когато вече имаме готовност, тоест пълен списък, обсъден с лидерите на партиите. Всичко друго биха били обикновени спекулации”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts