| | | |

Трусове в сглобката: Лорер каза кой трябва да е външен министър след ротацията

В програмата не е написано, че Мария Габриел ще получи два поста – на премиер и на външен министър. Трудно е да се водят преговори по телевизията.

Мисля че ротацията ще се случи въпреки всички телевизионни драми, няма място за притеснение.

Това заяви в интервю за бТВ депутатът от “Продължаваме промяната-Демократична България” Даниел Лорер относно спора кой трябва да бъде външен министър.

Николай Денков преведе страната през един много труден период, смята Лорер.

“Да оставим Мария Габриел и Николай Денков да се разберат за ротацията и прегледат работата на министрите”, призова народният представител.

Ние от ПП-ДБ смятаме, че акад. Денков е правилно да бъде външен министър – но това ще го решат партийните лидери, както и самите Денков и Габриел, допълни Лорер.

“Нашето мнение е, че трябва да има минимални промени при ротацията. Министърът на здравеопазването заяви, че не иска да остане, а ние сме маркирали, че не желаем министърът на електронното управление да остане на поста си”, разкри Даниел Лорер.

Приемането ни в Шенген единствено е функция на правителството на “Продължаваме промяната” и доказването пред ЕС и САЩ, че можем да правим демократични реформи, каза Лорер.

Депутатът заяви, че от ПП-ДБ ще продължат работата си с лобисти в САЩ за засилване на дипломатичните отношения.

Даниел Лорер коментира имотния скандал “Чаталджагейт”.

За имотната сделка на “Чаталджа”, Лорер заяви, че започват проверки от НАП. Няма политическа зависимост от сделките, а са абсолютно частни сделки на пазарни цени, по думите му.

Попитан изрично как се чувства, след като Делян Пеевски го защитава, Лорер отрече, че е защитаван от депутата от ДПС.

Лорер се закани да съди всеки един, който е опетнил името му във връзка с имотния скандал.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts