| | | |

Старата любов ръжда не хваща: Бойко Рашков пак смени лагера, връща се при Радев

Обратно при бившия си покровител Румен Радев умувал да се върне депутатът от „Продължаваме Промяната” Бойко Рашков, твърди в новия си брой седмичника „Уикенд”.

От месеци бившият МВР-шеф бил отвратен от схемите в сглобката и интригите в малката коалиция ПП-ДБ, а в последно време тихият доскоро ексминистър гръмовно изказа тезите си срещу собствената си формация, а именно номинацията на Десислава Атанасова за конституционен съдия и си навлече атаки от лидерите на сглобката.

Говори се, че гневът на управляващите срещу ренегата Рашков бил толкова голям, че депутати го плашели с прокурорски проверки и изравяне на нелицеприятни скандали от миналото му като министър.

Затова и Рашков умувал дали да не отиде при Радев отново, който го превърна във фактор в политиката и специално в „Промяната”, ала той му заби нож в гърба и пристана на Кирил Петков и Асен Василев.

Първоначалният удар за Бойко Рашков дошъл, след като подобно на Никола Минчев, управляващите го излъгали, че ще оглави новата комисия „Антикорупция”, след като властта раздели КПКОНПИ на две и се очакваше именно бившият топследовател да застане начело.

Както „Уикенд” пръв писа, Рашков изпадна в немилост пред съратниците си от ПП още есента на миналата година и уж сигурното назначение стана блян.

Още тогава бившият МВР-шеф заподозрял, че вече не е фактор в партията, а в последните дни критиките му срещу решенията на управляващите му докараха публично порицание от сглобката и дори заплахи с прокуратурата.

В парламента вече се говори, че отвратеният Рашков обикалял нагоре-надолу и обяснявал как собствените му началници в партията са излъгали избирателите и нямало да видят повече парламент отвътре на следващи избори за народно събрание.

Това допълнително вбесявало и без това разтресеното от скандали ръководство на „Продължаваме Промяната”, а голямата уста на Рашков не пропускала да го дразни и със суперлативи за президента и по-специално за решението му да не отиде на клетвата на новите конституционни съдии.

В кулоарите се говори, че не е изключено бившият вътрешен министър да хвърли бомбата и да се отцепи от групата на ПП-ДБ, което да разклати съвсем ситуацията в коалицията в навечерието на европейските избори и предстоящата ротация.

Самият Рашков открито коментира, че е недоволен от избора на парламента за конституционни съдии и демонстративно не подкрепи номинираните.

Според запознати не толкова принципите, а разочарованието, че е бил преметнат за поста началник на „Антикорупция” го е довело до извода, че може да намери отново поприще под крилото на президента и бъдещата му партия.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts