| | |

Пеевски, година от опустошителното земетресение в Турция и Сирия: Не сме забравили болката ви

Една година след опустошителното земетресение в Турция и Сирия не сме забравили болката от загубата на десетки хиляди животи.

Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в своя позиция, разпространена от пресцентъра на Движението.

След тези тежки времена за турския народ, Движението за права и свободи изразява своята съпричастност и увереност, че заедно можем да посрещаме предизвикателствата и бедите, помагайки си, добавя Пеевски и припомня, че благодарение на мобилизацията на структурите,

ДПС взе активно участие в дарителската кампания за набиране на средства и помощи от първа необходимост за пострадалите хора.

На 6 февруари 2024 г. се навършва една година от опустошително земетресение в Турция и Сирия, което отне живота на над 53 000 души, а 107 000 бяха ранени.

Преди година трус със сила 7,7 по Рихтер удари югоизточната част на Турция.

Последваха серия от мощни вторични трусове, които сравниха със земята цели градове. Най-тежко пострадаха окръзите Хатай и Кахраманмараш, а общият брой на засегнатите хора беше около 15 млн.

По-малко от 24 часа след труса ДПС организира дарителска кампания в подкрепа на пострадалите.

В опустошените региони бяха изпратени десетки тирове с помощи, палатки, походни легла, дрехи, храни и стоки от първа необходимост. В кампанията се включиха не само членове и симпатизанти на ДПС, но и всички български граждани.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts