| | | | |

Ето как жената на Нотариуса се е намъкнала на работа в ГДБОП

При кандидатстването й в системата жената на Мартин Божанов-Нотариуса е скрила информация.

Това каза директорът на ГДБОП Явор Серафимов на брифинг пред журналисти по повод назначението на жената на Мартин Божанов в ГДБОП.

Градският прокурор на София Илияна Кирилова заяви, че не се наема да отговори на въпроса защо дълги години Мартин Божанов – Нотариуса и Петьо Еврото са имали своеобразен чадър.

“Държа да подчертая, че никога не съм се срещала с Мартин Божанов. Контактите му с магистрати – далечно ми е как се е промушил. Той беше известен с делото “Крашевски”.

Божанов е бил много контактна личност. Ние имаме проблем, става въпрос за имотни измами. По нашия наказателен кодекс няма ОПГ за имотна измама. Документалните престъпления са леко наказуеми”, каза още тя.

Серафимов потвърди, че е пристигнала справка от ГДБОП в Софийска градска прокуратура.

През 2023 г. е образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, която е създадена с цел оказване на натиск на магистрати, за да решат дела по определен начин, за имотни измами, пране на пари и съпътстващи престъпления.

“Включително и търговия с влияние и подкупи от Мартин Божанов към магистрати, независимо дали са следователи, прокурори или съдии”, уточни той

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Интернет

Similar Posts