| | | |

Борисов обяви кога ГЕРБ започва преговорите с ПП-ДБ за мораториума

След понеделник, когато стане ясна оценката за работата на министрите, ГЕРБ ще започне да води разговори по меморандума, предложен от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ще постави условия кои от тях може да подкрепи и кои – не.

Конкретните преговори с ПП – ДБ могат да започнат едва когато външният министър Мария Габриел и премиерът Николай Денков представят отчета за дейността на всички министри.

Това заяви във Варна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов коментира, че е нормално между партиите да има конфликти, но би трябвало да се обединяват около добрите неща, които са свършили и геостратегическата ориентация на страната, а не да се обиждат.

“Като Мария Габриел и Николай Денков успокоят обстановката, направят и преглед на министрите, да дойдат и видим отчета за министрите, тогава ние ще им поставим нашето условие кои ние не можем да подкрепим, защото в края на краищата нашите избиратели ще ни питат “Защо?”…

След понеделник, когато видим оценките на министрите, ще говорим за състава на Министерски съвет”, посочи Борисов.

От своя страна съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков обяви, че очаква от ГЕРБ предложения за бъдещето на управлението и сядане на масата за преговорите след представения от обединението меморандум:

“Сега се надяваме събота и неделя да минат и да се седне нормално. Сега чакаме от ГЕРБ някакво предложение.

Не може само да казваш: “Не сме съгласни с това, не сме съгласни с онова…”.

България има нужда не от кулоарни коментари, а от правилните решения “за” и поемането на отговорност, като се сяда на реални преговори.

Стига толкова димки кой ще бъде външен министър и кой не. Въпросът е КЗК ще работи ли като хората в следващите пет години?

Ще имаме ли Мартин Нотариуса? Ще имаме ли Пепи Еврото в следващите пет години? Това са истинските въпроси”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка:Архив

Similar Posts