| | | |

СРАМ! Радев шикалкави, не иска да даде отговор как трябва да изглеждат…

На въпрос как вижда бъдещето си след края на втория си мандат, Румен Радев подчерта, че от него остават три години и допълни: “Винаги съм служил на моята страна. Надявам се, че ще продължавам да го правя”.

Президентът Румен Радев не отговори директно на въпрос как трябва да изглеждат границите на Украйна след края на войната срещу нея.

Президентът взе участие в бизнес форум, организиран от The Economist, където се похвали с успехите на служебния кабинет и определи миналата година като “разделена на две”.

Държавният глава видя 2024-та като изпълнена с предизвикателства, а помолен за коментар на ситуацията с войната срещу Украйна, Радев повтори, че тя трябва да бъде решена с дипломация.

След близо 20-минутно изказване пред бизнеса в България, президентът Румен Радев премина на английски език за кратко блиц интервю с водещия на събитието.

Попитан как вижда границите на Украйна след края на войната, Радев определи въпроса като труден и призова към преговори:

“Какъв би бил резултатът, аз не мога да кажа. Би било обаче лошо решение, ако резултатът дойде от бойното поле”, заяви Радев и обърна внимание, че – според него, когато Русия не се чувства уверена на фронта, започва да говори за ядрена заплаха:

“В този момент те не обсъждат никакви ядрени заплахи и въпроси”.

По-рано в официалното си изявление Радев благодари на бизнеса и подчерта:

“За миналата година имаме 3,5 млрд. евро чуждестранни инвестиции. Сравнено с 2007 г. това е много по-надолу. Но за последните 15 години това е като постижение – най-големите чуждестранни инвестиции в България”.

Държавният глава изреди инициативи и договорености основно в енергийната сфера и след като ясно даде да се разбере, че смята работата на съставения от него служебен кабинет за много добра, коментира настоящото правителство:

“Напоследък политическото пространство е заето с говорене, че стратегическите национални цели са членството в Шенген, еврозоната и ОИСР.

Трябва да бъдем много внимателни, защото това наистина са съблазнителни цели за всяко едно държавно ръководство, защото имат ясна дата на влизане и под чието управление влезем, той вече си забожда една голяма политическа брошка”.

Според Радев “всеки, който се опита да постигне тези цели, не на икономическия, а на политическия терен, ще допусне грешка”.

На въпроса на водещия на английски език как вижда бъдещето си след края на втория си мандат, Румен Радев подчерта, че от него остават три години и допълни:

“Винаги съм служил на моята страна. Надявам се, че ще продължавам да го правя”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts