| | | |

Калин Стоянов разкри кой е разрешил на Мартин Божанов-Нотариуса да смени ЕГН-то си

“Мартин Божанов си е сменил ЕГН-то и фамилното име, показва проверка. Съдът е разрешил смяната, като това се е случило преди 2000 година”

Това потвърди вътрешният министър Калин Стоянов пред БНТ.

“Извършена е промяна в ГРАО на фамилното име на Мартин Ангелов Божанов, като преди това той е бил Мартин Ангелов Ангелов

Като освен промяна във фамилното име, имаме промяна и на последните пет цифри от ЕГН-то на Мартин Божанов.

Сега предстои в спешен порядък да извършим проверка на място в ГРАО, за да установим кой, как, по какъв начин и с какви мотиви и на какво основание е станало това”, обясни министърът.

По-рано днес главният секретар на МВР Живко Коцев каза, че има данни за смяната на името и ЕГН-то на Божанов и те се проверяват от МВР.

Министър Стоянов потвърди, че е разпоредена проверка, за да стане ясно в коя от структурите е имало сигнали, както явни, така и оперативни по отношение на Мартин Божанов.

“И вчера пред вътрешна комисия аз ясно го заявих, че през времето, през което бях директор на ГДБОП ние работихме изключително активно по този човек, събрахме доста материали, като всички са изпратени на прокуратурата и по тях има образувано досъдебно производство.

В момента предстои да установим и други такива подобни сигнали, които вероятно са работени в службите, но на този етап проверката не е приключила”, каза още Калин Стоянов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts