| | | |

МВР: Протестите на “Възраждане” са незаконни, ще се предприемат мерки

От МВР посочиха, че организираните от партия “Възраждане” блокади на гранични пунктове са нерегламентирани и призоваваха да бъде спазван Законаът за събранията и митингите.

Блокадите на “Лесово” и “Йовково” са вдигнати, пускат МПС към ГКПП “Калотина”

Предвид нарушаването на обичайния ритъм на работа и на реда около граничните пунктове полицията си запазва правото да предприеме мерки за предотвратяване и недопускане на следващи подобни противозаконни прояви, заявиха от МВР.

Демонстранти блокираха и пътищата към пунктовете “Лесово” на българо-турската и “Йовково” на българо-румънската граница.

Дълги колони от автомобили се образуваха на пътя към граничния пункт “Калотина”. Протестиращите пропускаха поетапно превозни средства в двете посоки.

За действията си от партията посочиха редица мотиви, сред които и решението на Конституционния съд, с което беше потвърдено, че референдум за запазване на българския лев няма да бъде провеждан.

От “Възраждане” се опасяват за бъдещето на предприятията от Маришкия басейн, евентуалното изграждане на ветрогенератори в морето и мигрантския проблем.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук Възраждане

Similar Posts