| | |

ПП-ДБ пак недоволстват, размахват пръст за СОС. Готвят голяма промяна

“Бих казал, че в момента има опозиция на мнозинството. Това гласуване беше символно. Нашата борба не е за председателски места, а за промяна на София към по-добро.

Ние много ясно си носим отговорността. За всеки доклад, който приемаме, ще обясняваме кое е добре за града”

Това заяви общинският съветник от “Продължаваме промяната-Демократична България” Бойко Димитров в сутрешния блок на БНТ.

“В миналия мандат ГЕРБ нямаха мнозинство, но взеха почти всички комисии без една. Трябва да има контрол. Ключовите комисии бяха дадени на други групи. Г-н Контрера предложи доклад, в които бяха споменати хора, на който въобще не им е било казано, че ще бъдат председатели.

Имаше два мандата, в които ГЕРБ имаха пълно мнозинство. В миналия мандат те си имаха коалиция както на национално, така и на местно ниво.

Ще се борим за политики, ще търсим подкрепа за всяко наше решение. Според нашия правилник заседание не може да се направи за 2 часа. Още когато то беше предложено, казахме, че не може същия ден да се направи ново заседание”, посочи Димитров.

“В тези три месеца не се стигна до консенсус за председател на СОС. През лятото ще се преосмисли как ще работи Столичния общински съвет по-нататък.

“Избирателите са казали, че нито една сила няма мнозинство и трябва да изберем измежду тези, които те са изпратили там.

Няма да допуснем прокарване на частни икономически интереси. Миналия мандат, когато бяхме 12+1 съветника, ги осветлявахме тези интереси, сега, когато сме още по-голяма група, ще продължим да го правим още по-интензивно.

Направили сме си сметката в бюджета, за да няма разходи за гражданите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts