| | | |

ХИТ! Униформени кучета патрулират в този наш град

Бургас въвежда пилотен модел за охрана на обществения ред – обучени кучета, облечени с полицейски елеци, ще патрулират заедно със служители от “Специализираните полицейски сили” към Областната дирекция на МВР.

Пешите патрули ще обхождат централните улици на града “Александровска” и “Богориди”, районите около гарата и автогарата, както и Морската градина, съобщиха от дирекцията.

снимка: МВР

Иновативните патрули са част от инициативите на ръководството на ОДМВР Бургас, предприети след проведената в началото на месеца среща по проблемите на сигурността, организирана от постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Общински съвет Бургас.

В срещата участваха представители на ръководството на ОДМВР – Бургас, отдел „Охранителна полиция” и градските районни управления,

като някои от дискутираните теми бяха свързани с движението на велосипеди и тротинетки по пешеходните зони и тротоарите в Бургас, контролът на безразборното паркиране на автомобили по улиците на аварийни светлини,

извеждането на кучета без използването на повод и ограничаването на превозните средства, вдигащи шум над допустимата норма.

Взето бе решение за реорганизиране дейността по охрана на централната градска част,

като по пешеходните зони ще се движат съвместни патрули от служители от „Обществен ред и сигурност” към Община Бургас и полицейски служители, сред които и тези със служебни кучета.

Към тях в зоната на Морската градина ще има и велопатрули, уточни говорителят на полицията Цветелина Рандева.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: МВР

Similar Posts