| | | |

Скандалът със земеделците! Бивш министър на ГЕРБ скастри на Кирил Вътев

“Много тъжна гледка. Не знам кое провокира това ожесточение между самите браншови организации. Според мен включително подходът избирателно да се говори с част от тях, което за мен беше грешка. Ситуацията сред нашите производители и различните производства е такава, че най-добре е да се говори с всички”.

снимка: Архив

Това коментира пред БНР депутатът от ГЕРБ Десислава Танева – председател на парламентарната земеделска комисия и бивш министър на земеделието.

“Не знам коя бутилка се отвори, че на практика настъпи тази битка преди всичко между браншовите организации, която няма как да доведе до нищо добро.

Дали това е някаква битка, за да спечелиш представителството на земеделската общност – не, така никакво представителство не можеш да спечелиш, освен продължаващо ожесточение между самите представители на браншови организации.

А в същото време продължаване и наслагване на нови и нови проблеми сред самите земеделски производители”, коментира тя.

Според нея по този начин се натрупва обществено неодобрение към политиката спрямо земеделския сектор, защото тя е основана на финансова подкрепа. И призова:

“Правете така, че обществото да иска подкрепа на земеделския сектор, защото ще дойде ден, в който който и да е финансов министър или премиер ще бъде поставен в условията на невъзможност за подкрепа, дори тя да е справедлива, само поради настроенията на обществото спрямо сектора”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

анимка: Архив

Similar Posts