| | | |

Пеевски показа зъбки на Радев: 2 години си редеше много пешчици, много топчета и други игрички

“Пешки ли са министрите? Не знам за такова нещо. Пешки е редил само той. Много пешчици, много топчета и всякакви други играчки си ги редеше 2 години”.

Това коментира лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски след като в събота президентът Румен Радев атакува (не)коалциията, че министрите й са само пешки, а решенията се вземат другаде, не в МС.

“Дрязгите покрай предстоящата ротация оставят впечатление, че всъщност няма толкова голямо значение кои ще бъдат пешките на властовата дъска в ролята на министри, защото решенията се взимат от други хора на друго място”, заяви в неделя държавният глава.

“Пешки е редил само той досега, много пешчици, топчета и всякакви други играчки си ги редеше две години“, отговори днес лисерът на ПГ на ДПС.

“Аз съм оптимист за ротацията. Ще бъде огромна грешка, ако тя не се случи. Държавата е стабилна в момента, трябва да се случи тази ротация и да го има това правителство”, заяви Пеевски в отговор на въпрос дали смята, че ротацията ще се състои.

Попитан дали се притеснява, че комисията, свързана с Нотариуса, може да доведе до разваляне на управленската формула той каза:

“Комисията не е започнала, всичките имаме представители, ще я наблюдаваме.”

На въпрос дали трябва да бъде сменен земеделският министър във връзка с продължаващите протести, той отговори, че е редно да се изчака първо с оценката на Габриел и Денков.

Запитан дали иска да наложи цензура в българските медии чрез законопроекта на ПП-ДБ за регулация на интернет съобщенията, Пеевски отговори категорично:

“Аз не искам никаква цензура да налагам и го виждате тук. Трябва много внимателно да се борави с тази тема”.

Пеевски призова “да не истеризираме” това, което се случва с новините за прием на върнати бежанци. Няма нищо общо с това, което се тиражира от медиите, настоя той.

Делян Пеевски е категоричен, че ротация ще има на 6 март и тя е наложителна за България.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: ДПС

Similar Posts