| | | |

Вдовицата на Коста Цонев влезе в политиката, ето от коя партия

Eли Цонева – последната съпруга на големия актьор Коста Цонев, е нагазила в дебрите на политиката.

Вдовицата на артиста, която е собственик на кантора за недвижими имоти, се е вляла в редиците на партията на бившия премиер ген. Стефан Янев. Тя е била кандидат за депутат на последните парламентарни избори от листите на „Български възход“, а сега обмисляла дали да не се кандидатира за кмет на софийското село Бистрица на местните избори тази есен.

Местните познават Ели от години и сред тях тя се ползвала с голямо уважение.

Макар да е родом от Пловдив, в Бистрица се заселва, след като среща любовта на живота си – Коста Цонев, който имаше огромна къща там.

Актьорът, който почина през 2012 г., завеща въпросния имот именно на своята втора съпруга. Ели дълго време обитаваше голямата като палат вила, докато преди няколко години не реши да я пусне за продан.

Вдовицата на кинолегендата успя да продаде прословутата му резиденция в Бистрица, където той изкара последните мигове от живота си, за близо милион лева през 2021 г.

Раздялата с имота се случи повече от 3 години, след като втората жена на артиста реши да го сложи на тезгяха.

Дълго време купувач не се намираше, по едно време в селото тръгнал даже слух, че над къщата тегнела прокоба.

Противно на очакванията Ели да намали цената и да хариже имота почти за без пари, тя правеше точно обратното – от година на година вдигаше мизата. Докато не се намерил заможен човек, който склонил да бръкне дълбоко в джоба си и броил близо милион за легендарния имот.

Амбициозната Ели, която е вече на 65, преди 5 години пък реши да завърши и второ висше образование.

„Когато Коста си отиде, имах доста свободно време. А когато човек е сам, му е безкрайно тъжно. Затова реших да седна да уча. И тъй като от доста време имам свой бизнес, избрах да разширя познанията си по специалността „Бизнес мениджмънт и икономика“.

Изкарах го задочно, тъй като няма как да оставя работата си“, споделя тя.

Цонева се дипломира в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в родния си Пловдив, което към днешна дата не работи. Там преподавател ѝ бе самият бивш премиер Жан Виденов.

Сега новото ѝ амплоа и поле за изява била политиката.

От профила ѝ в социалната мрежа фейсбук става ясно, че Ели не е равнодушна към обществените и политическите процеси в страната и се бунтува срещу много от тях.

Нейният покоен съпруг Коста Цонев също имаше дейно участие в политиката у нас, а кариерата му във властта започна през 2001 г. по покана на Симеон Сакскобургготски.

Актьорът бе депутат от НДСВ в 39-ото Народно събрание. През 2005 г. отново беше избран за народен представител от същата политическа партия в 40-ото НС.

Източник: Ретро

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts