| | | |

Кирчо се обърна на пощальон: Бойко Борисов, Найо ми каза да ти предам…

Лидерът на ПП Кирил Петков се обърна индиректно към Бойко Борисов, който поясни, че ГЕРБ имат само едно министерство – Външно и му предаде разговор с пиара си Найо Тицин.

“Бойко Борисов днес главно е говорил с Найо – нашият пиар. Аз също говорих с него.

Найо ми каза да предам на Борисов да не се притеснява толкова много, че всъщност голяма част от бъдещето на това правителството, ще се случи, когато имаме симетрия и във външните отношения, но и си говорим истината.

Найо ми каза, че министърът на МВР е на ГЕРБ, така че няма смисъл да се правим, че не е.

Найо ми каза, че когато си бил вече премиер, спокойно може да си външен министър, защото човекът, който държи най-важните дипломатически отношения в една държава, е премиерът“

Това обясни Петков в отговор на изявление на Бойко Борисов, че ГЕРБ имат само едно министерство – външно

.Еврокомисарт Рендерс поздрави и правителството и парламента за работата, която сме направили.

Той каза, че стъпките в посока промяна на Конституцията наиситна са значителни, закона за комисията са противодействие на корупцията го оцени високо.

Но сега той казва, че трябва да изберем независими хора в тези институции.

Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на “Продължаваме промяната”-“Демократична България” Кирил Петков след срещата с еврокомисаря по правосъдие Дидие Рейндерс.

“Колкото са по-независими и колкото са по-отдалечени от политическите партии, толкова по-добре. Другото, което каза, е, че процесът как ги избираме, трябва да бъде максимално прозрачен, за да стигнем до тези независими хора”, добави той.

По думите му, ЕК ще следи много внимателни тези закони, които са направени, дали ще се попълнят с хората, които ще докарат крайния резултат.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts