| | |

БСП в СОС иска оставката на Вяра Тодева. Причините!

Общинските съветници от групата на Местна коалиция “БСП за България” искат оставката на областния управител на София – град Вяра Тодева за саботаж на работата на Столичния общински съвет.

Това съобщиха от пресцентъра на групата.

Днес тя върна за прегласуване приетите от СОС решения за избор на заместник-председатели на Съвета и за избор на ръководство и състав на постоянните комисии към СОС.

В своя позиция съветниците от групата на социалистите посочват, че по закон решенията, взети от Столичния общински съвет за избор на председатели, заместник-председатели и състав на комисиите към СОС, са необжалваеми.

„За нас действията на областния управител Вяра Тодева не са неочаквани. При нея нарушаването на законите вече е хроничен проблем”, пише в позицията на общинските съветници от МК “БСП за България”.

Оттам допълват: „След като си позволи да допусне абсолютно незаконно нарязване на Паметника на Съветската армия, какво може да я спре незаконно да възпрепятства работата на Столичния общински съвет, като изпълни политическо поръчение.

За нас нейните действия са саботаж срещу града и гражданите на София”.

„Очевидно за най-голямата политическа група в Столичния общински съвет постовете са самоцел”, категорични са съветниците от групата на социалистите.

“За ПП-ДБ-СС нямат значение проблемите в града и решаването им, важни са им постовете в комисиите, които в следващите дни ще опитат да договорят с ГЕРБ.

Те не само, че нямат намерение да отпушат работата на СОС, но дори и съвсем съзнателно и умишлено я възпрепятстват”, пишат още общинските съветници от МК “БСП за България”.

Общинарите от ГЕРБ в София също ще поискат от националното ръководство на партията отстраняването на областния управител на столицата по време на ротацията. Те обвиняват Вяра Тодева в политическа поръчка.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук Иван Таков

Similar Posts