| | |

ВМРО промениха устава на партията и си избраха нов председател. Ето кой е

Днес IX извънреден конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение “ избра за председател Красимир Каракачанов, съобщиха от пресцентъра на партията.

снимка: Архив

В новото ръководство на ВМРО влизат още

заместник-председатели Милен Михов, Красимир Богданов, Карлос Контрера, организационен секретар за работа със структурите Александър Сиди, секретар по политиките за българите в чужбина Юлиан Ангелов,

членове Ангел Джамбазки, Иво Пазарджиев, Георги Дракалиев, Антон Иванов, Красимир Червилов, Богомил Бранков, Стоян Божинов, Петър Петров, Георги Петров, Атанас Стоянов, Владимир Митов.

В този състав на Националния изпълнителен комитет на ВМРО – БНД има баланс между опитните в политиката хора и младите и енергични дейци на Организацията.

До избора на един председател се стигна след промяна в устава на партията, в който до момента беше записано, че се управлява от трима съпредседатели.

Днес за кандидат за председател бе издигнат и Ангел Джамбазки, но повечето делегати на конгреса гласуваха за Красимир Каракачанов.

Конгресът на ВМРО даде заявка, че ще продължи да отстоява принципите на автентичния български национализъм и ще се бори за правата на всеки един българин, където и да се намира по света

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук ВМРО

Similar Posts