| | | |

Нещо като разработката “Гном”, нещо като “Лиани”, нещо като “Галерия”, изобщо нещо като нищо на света: Анонимката на Атанасов очерня…

Атанас Атанасов предаде на временната комисия за Нотариуса, нещо като разработката “Гном”, нещо като “Лиани”, нещо като “Галерия”, изобщо нещо като нищо на света.

Депутат: Квартален милиционер щеше да напише по-добър доклад

В доноса топят едни магистрати, за да отклонят вниманието от други

Викат нарочени за членове на Клуб SS

Съдия от Софийския градски съд, който е бивш прокурор и в момента е номиниран за повишение, е сложен в центъра на анонимния донос за връзките на Нотариуса, който Атанас Атанасов даде на временната комисия за разследване на корупцията в съдебната система, научи “Труд news”.

Депутатът от ДБ, който е прокурор от комунистическо време, а при демокрацията като генерал от тайните служби се прочу покрай разработките “Лиани” и “Гном”, миналата седмица каза, че по пощата е получил важни неподписани сведения за Мартин Божанов-Нотариуса.

Нищо че са анонимни, “професионалистът” Атанасов ги оцени като сътворени от спецслужбите.

“Това са 3 и половина листа, снимани с телефон и наречени дръзко: “Доклад относно дейността и обвързаностите на Мартин “Нотариуса”.

Разбирам защо не са подписани, защото са събрани от публикации в сайтове оттук-оттам. Авторът го е било срам да се подпише, защото и квартален милиционер може да напише по-добър доклад”, коментира депутат от временната комисия, пожелал анонимност.

Самият той е казал на председателя Никола Минчев, че е несериозно да викат и разпитват магистрати, посочени в този донос, но мнението му било прието само за сведение.

Първата част (20 реда) от доклада се отнася до 5-ма прокурори, един следовател и трима съдии, посещавали частния Клуб SS на Нотариуса в кв. “Гео Милев”. Там няма изненади – списъкът с имена е същият като изтеклия в жълто-кафяви сайтове.

Следващите 24 реда са посветени на подалия оставка районен прокурор на София Невена Зартова, за която Мартин Божанов бил “ментор, спонсор, опора, нещо като “гуру” (така пише майсторът доносник – б. р.).

Зартова била създала отдел “Специализиран” със своите заместници, за да иззема дела от прокурори, получили ги на случаен принцип и под командата ѝ да ги прекратяват в услуга на Нотариуса.

Един от заместниците ѝ (за него още 18 реда) дори успял да се “инфилтрира” в Софийска градска прокуратура и да стане там “агент на влияние” на Нотариуса.

Но центърът на доклада (22 реда) е за съдията от Софийския градски съд, наречен от анонимния доносник “цар на корупционните схеми”, който “умело лавирал” между интересите на Нотариуса и Пепи Еврото.

Тук за втори път авторът с видимо удоволствие употребява глаголът “инфилтрира” в смисъл, че съдията бил внедрен в СГП от прокурор, посещавал Клуб SS.

Само в тази част е споменат и Иван Гешев и то за това, че наредил да прекратят всички разработки и СРС-та срещу въпросния съдия, за да не се пречи на кариерата му.

Последните 2 части се отнасят до изнудвани от Нотариуса (12 реда) и за някакъв журналист, обслужвал Божанов с няколко маргинални сайта (6 реда).

“Гигантският” доклад на Атанасов всъщност цели не да разкрие, а да скрие една голяма група приближени до Нотариуса.

Сред тях има действащ член на Съдийската колегия на ВСС, бивш шеф на спецсъда и цяла колода полицаи и политици – от седмак спатия в някое РПУ или седмак пика в КАТ-София, до Асовете, които сега крепят сглобката, казват не на шега запознати с “дейността и обвързаностите” на Нотариуса.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts