| | | |

“Кажи на тая жена да се кротне”: Нова заплаха към съдия Владислава Цариградска

“Кажи на тая жена да се кротне”

Тази заплаха получава в късните часове съдия Владислава Цариградска след интервюто си в БНР вчера.

Заплашителните думи са ѝ предадени от обща позната, която имат с Веселин Иванов – ръководител на Дирекция “Публична комуникация” към главна прокуратура.

“Ако някой дръзне да отправи такива заплахи към съдия, какво може да очакват гражданите”, попита Цариградска в студиото на Нова тв.

В интервюто си в БНР вчера Цариградска каза, че буди съмнение, че ръководител на тази структура в прокуратурата е именно Иванов, който е подавал сигнали срещу и.д. Главен прокурор Борислав Сарафов за имотното му състояние.

Рискове за Цариградска се появяват, след като е разпитана за заплахите и опитите над нея за насилване на длъжностно лице да предприеме определено действие против волята му.

Тя има съмнение, че кабинетът ѝ в Луковит е бил подслушван.

“Бюрото 6 месеца не можа да разбере в кой кабинет аз съм била и да извърши проверка”, каза тя. Кабинетите са били два.

По думите ѝ един от важните въпроси пред разследващите е кои са прокурорите „С” и „Р”, получавали големи суми при посещенията си в заведението „Осемте джуджета”.

„Вие трябва да зададете тези въпроси към институциите и по-специално – към Прокуратурата”, заяви Цариградска на въпрос дали знае кои са хората зад тези инициали.

Според нея по-важно е да се помисли дали има обективни източници, чрез които да се възстановят събитията назад във времето.

“За мен „Кутията на Пандора” са специалните разузнавателни средства”, заяви Цариградска и допълни:

„Бюрото за контрол на СРС ми каза: “Много спешно ни дайте официален документ от председателя на съда кой кабинет сте ползвала”.

В периода, в който имам достатъчно основание да подозирам, че съм била тайно контролирана, не само чрез подслушване, смятам, че съм и следена”, заяви Цариградска.

По думите ѝ от Бюрото за контрол на СРС съзнателно не са извършили проверка на кабинета ѝ в рамките на половин година, тъй като по думите ѝ в съда в Луковит те са два и лесно е можело да бъде проверено кои са и дали в тях е имало подслушващи устройства.

Съдия Цариградска заяви, че Мартин Божанов-Нотариуса е бил таен сътрудник на МВР.

„Имал е водещ ръководител от ведомството. По неофициална информация мисля, че той е от 3-то РУП, който съвсем наскоро е бил освободен от длъжност. Добре е да зададете тези въпроси към министъра на вътрешните работи”, заяви Цариградска.

Съдията отново се предвижва с униформени и има назначена със заповед охрана.

Владислава Цариградска призова колегите си да започнат да говорят, както и журналистите да направят същото и да бъдат честни.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts