| | | |

Борисов тропна по масата: Ние не сме клошари. Няма да ни давате, ние ще ви бием и ще си вземем това, което заради компромиса беше надвзето от нас ВИДЕО

“Трябва да си вървим по нашия път – да помагаме на Украйна, да следим евроатлантическото. Ако мислят, че така тихомълком ще продължат с назначенията, до 6 – 7 март, горският ще дойде и ще изгони всички”

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Костенец.

“Можем да кажем, че тези девет месеца не са били най-успешните, но не са и най-лошите за страната.

С 16-17% одобрение ПП-ДБ имат всички министерства, две трети от областните управители, ударно сменят регулаторите и искат да вземат и единственото министерство, за което отговаря ГЕРБ.

Те са като едно малко дете, което се тъпче и тъпче. Това е моята оценка за това управление”, каза той.

„Направихме огромен компромис в името на България. Първа политическа сила сме. Знаят, че са малки, знаят, че не могат. Опитват се да ни прикачат МВР.

Ако МВР беше на ГЕРБ, министър щеше да е Младен Маринов. Назначеният от Бойко Рашков изведнъж стана мой. Явно Калин Стоянов не е изпълнил някоя партийна задача да назначи някого от Хасково и затова става от ГЕРБ.

Към момента на назначаването никога не бях виждал Стоянов. Тези министри, които работят добре, но не слушат ПП-ДБ, ги дават на ГЕРБ”, каза Борисов.

“Може да дават на Лорер, там да си купуват, продават”, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нахока премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел за това, че не преговарят за ротацията, а пътуват в чужбина.

Той каза, че премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел в момента пътуват прекалено много и не им остава време, за да се срещнат и да направят оценка на работата по министерства до момента. “Хората просто не могат да се засекат от пътувания! (…)

Не е само да пътуваш, а какви решения ще вземеш”, коментира Борисов .

“Сиреч хората, които трябва да преговарят по ротацията, не могат да се видят! А са толкова важни тези срещи. Ние седим с Кирил Петков и чакаме Денков и Габриел да се разберат. Вижда ли ви се сериозно това?”, попита Борисов.

Лидерът на ГЕРБ каза, че ако след 8 март се продължи така да се говори само за постове, ще има много лош изход за всички участници в сегашното управляващо мнозинство.

Той се закани на “некоалиционните” си партньори от “Продължаваме промяната – Демократична България”, че ГЕРБ ще ги бият и ще си върнат всичко, което им е било взето.

“Чакайте, ние не сме клошари. Няма да ни давате, ние ще ви бием и ще си вземем това, което заради компромиса беше надвзето от нас”, обърна се към “некоалиционните” си партньори Бойко Борисов

“Относно това, което днес казал президентът Румен Радев, не вярвах, че ще дойде ден, в който ще се съглася с него. Отвън изглеждаме като една група хора, която всеячески се бори за постове, постове, постове и да пътува”, ядоса се лидерът на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts