| | | |

Георги Георгиев: Бонев и групата на ПП-ДБ-СС оказват натиск върху нас!

Столичният общински съвет отново е в изходна позиция, след като областният управител отмени избора на комисии.

“Бонев и колегите от ПП-ДБ-СС, в сговор с областния управител, оказват натиск върху нас да променим гласуването си.

Когато в 12 часа избраха техния председател, ние бяхме добри и ни благодариха публично.

Няколко часа по-късно сме лошите, които не им дават комисии”, коментира общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Георгиев посочи, че ПП-ДБ-СС имат кмет на столицата, имат 20 от 23-ма районни кметове, 3 000 служители на администрацията.

По думите му няма нито една промяна за хубаво, а Терзиев щял да отчете 100 дни като се оправдае с “лошия общински съвет”, който му спъва работата.

“Идеята ни е да оглавяваме повечето от комисиите е да упражняваме контрол. Имаме прецедент – 6 млн. лв. изгубени от софиянци, които трябваше да бъдат отчетени по проект за междублокови пространства.

До 31 декември екипът не се е отчел и сега от нашите данъци трябва да отделим 6 млн. лв., за да покрием безвъзмездните средства”, каза Георгиев.

По случая от ГЕРБ-СДС искат създаване на анкетна комисия, която да установи причините – пропуск, небрежност или злоупотреба.

“Власт над власт възпира, едната власт възпира другата, за да не се самозабравя. Една по една кризите стават видими и удрят по джоба софиянците. 64 000 карти за ученици и студенти са по-скъпи – 3,2 млн. лв. ще струва това на техните родители”, посочи общинският съветник.

Според Георгиев кметът няма чек, с който да покрие обещаното увеличение на заплатите в транспортния сектор.

От ГЕРБ-СДС вече са предложили изменение в бюджета, с което да се гарантира увеличение на заплатите. Той призова данъците на софиянци да бъдат инвестирани в тяхното благосъстояние, а “не в нечий стартъп”.

Общинският съветник беше категоричен, че партията му няма да се поддаде на политически рекет.

“Три месеца слушахме как без техен председател не може да се ръководи СОС. Избрахме техния председател и сега пак ние сме виновни, че не работи СОС.

В общината се провежда чистка, десетки служители са уволнени, в “Архитектура и градоустройство” махат служители, които са там от преди г-жа Фандъкова”, съобщи Георги Георгиев.

От днес той има данни за масови чистки в общината – десетки хора били принуждавани да напуснат сами като били заплашвани с дисциплинарки.

“Спонтанно напускане на десетки служители ще струва стотици хиляди левове от вашите данъци. За да не се случват такива беззакония, ще настояваме превантивно всеки разход над 5 000 лв. да се отчита пред СОС”, завърши Георгиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts