| | |

ТЕХНИКА НА КГБ: Навални е убит с удар в сърцето

“Руският опозиционер Алексей Навални най-вероятно е убит с удар в сърцето”

Това написа британският в. “Дейли мейл”.

По думите на руския дисидент и правозащитник Владимир Осечкин за ликвидирането на критика на Владимир Путин е била използвана техника, разработена от КГБ.

“Служители от отдели за специални операции на Федералната служба за сигурност (наследила КГБ) са обучавани как да убиват хора с един единствен удар в областта на сърцето. Смъртта на жертвата настъпва за секунди”, каза още Осечкин.

Преди за бъде убит Навални е прекарал между два и четири часа при минус 27 градуса. Това е повредило сериозно кръвоносната му система и след това му е бил нанесен фаталният удар в сърцето”, добави Осечкин.

Според дисидента Москва е могла да убие Навални по всяко време. Това обаче стана в наказателната колония. Целта бе следите да не водят към Кремъл.

Новината за смъртта на Навални съобщиха властите в концлагера, където той изтърпяваше наказанието си, но известно време се очакваше потвърждение от близките му.

Според официалната информация, руският опозиционер е колабирал, докато се е разхождал и никога повече не е дошъл в съзнание.

Майка му и адвокатът му отпътуваха за отдалечената колония веднага щом се разнесе новината за смъртта му.

В понеделник Кремъл заяви, че разследването на смъртта на Навални продължава и че все още няма “резултати”.

По-късно говорителката на Навални Кира Ярмиш каза, че следователите са казали на майката на Навални Людмила, че няма да предадат тялото му поне две седмици, докато извършат “химически анализ”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts